Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Παρούσα η Λέσβος στον 39ο Μαραθώνιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με μεγάλο αριθμό μελών του συμμετείχε ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου – Lesvos Runners στην γιορτή του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, που έγινε το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου. Ο Μαραθώνιος περιλάμβανε τον αγώνα της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων την Κυριακή 13

Νοεμβρίου, καθώς και παράλληλους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες δρομείς κάθε εθνικότητας. Οι αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ξεκίνησαν από τον τύμβο Μαραθώνα και κάλυψαν την αυθεντική διαδρομή, τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 

Η ομάδα της Λέσβου, για ακόμη μια φορά έδωσε το παρών, έχοντας ήδη πολλές συμμετοχές στο ενεργητικό της σε ανάλογες διοργανώσεις επί σειρά ετών. Στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο και συγκεκριμένα στην κλασική διαδρομή συμμετείχαν οι Μάνος Ορφανός, Κώστας Χουβαρδάς, Αντώνης Κοντάκας, Ρένα Σαμίου, Νίκος Αργυρόπουλος, Παναγιώτης Χριστόφας, Δαμιανός Πέτρου, Στέλιος Κακαγιάννης, Νίκος Καραβελάκης, Λάζαρος Δήμτσας, Παναγιώτης Λουλαδέλης, Κώστας Γεραγωτέλλης, Ρένος Φιλίππου, Γιάννης Δήμου, Πέτρος Τζενεράλης, Δημήτρης Σπέντζας, Γιώργος Σπέντζας, Γιώργος Φώτας, Οδυσσέας Βελούτσος, Κώστας Καραμανώλης, Κώστας Μαμουλής, Δημήτριος Αντωνιάδης, Γιώργος Χρυσανθακόπουλος, Νίκος Αθανάσης, Χρήστος Δαγιέλλης και Μιχάλης Τσόκος. Μάλιστα οι περισσότεροι αθλητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον Μαραθώνιο και με αξιόλογες επιδόσεις.

Στον παράλληλο αγώνα των 10 χιλιομέτρων συμμετείχαν οι Ντόρα Χατζηχαραλάμπους, Αντώνης Θεοδωρόπουλος, Σπύρος Διαμαντής, Ελένη Δαγκλή, Γιάννης Παπουτσάνης, Κυριάκος Πάσκος, Στέλιος Δαρδάγος και Άγγελος Πάσκος, ενώ στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων οι Βιργινία Γρίβα, Κυριάκος Πάσκος και Άγγελος Πάσκος. 

Πώς ήταν η εμπειρία

Τα Νέα της Λέσβου επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων της Λέσβου, Λάζαρο Δήμτσα, ο οποίος δήλωσε κατενθουσιασμένος για την «μαζικότερη συμμετοχή Λέσβιων δρομέων που έγινε ποτέ»: «Σχεδόν το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου μας έδωσε το παρών σε αυτό το μεγάλο γεγονός, και μάλιστα από τα 35 άτομα που συμμετείχαν, τα 10 συμμετείχαν για πρώτη φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο». Όπως τόνισε, «όλοι οι συναθλητές τερμάτισαν επιτυχώς και υγιείς στο Καλλιμάρμαρο, μετά από μια δύσκολη διαδρομή, με ανώμαλο έδαφος, και κάτω από πολλή ζέστη. Μάλιστα ο Μαραθώνιος της Αθήνας θεωρείται ως ο δυσκολότερος παγκοσμίως». 

Στην ερώτησή μας πώς ήταν η εμπειρία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, ο κ. Δήμτσας δεν έκρυψε το θαυμασμό του για όλους τους συν-δρομείς του, όχι μόνο της Λέσβου αλλά και όλους εκείνους που ασχέτως ηλικίας, σωματικής κατάστασης και κινητικών δυσκολιών, συμμετείχαν ο καθένας με τον τρόπο του: «Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις υπερήλικες να τρέχουν – ένας κύριος ήταν 91 χρονών! – ενώ άλλοι αθλητές με προβλήματα όρασης να συμμετέχουν με την βοήθεια των συνοδών τους. Στη διαδρομή έλαβαν μέρος επίσης άνθρωποι με αναπηρικό αμαξίδιο, οι οποίοι δεν μπορούσαν μεν να τρέξουν οι ίδιοι, αλλά έτρεχαν για αυτούς άλλα μέλη της ομάδας τους. Τέτοιες εικόνες σε συγκινούν και σού δίνουν τρομερό κουράγιο». 

Επικοινωνήσαμε ακόμη με τον Λέσβιο δρομέα που τερμάτισε πρώτος από τους συντοπίτες του, τον Μάνο Ορφανό, με χρόνο 2.48’, ο οποίος θεωρείται πάρα πολύ καλός για την κλασική διαδρομή.  Όπως μας είπε, «ήταν η 1η φορά που συμμετείχα στην συγκεκριμένη διοργάνωση, επομένως είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επίδοσή μου, και μάλιστα αν σκεφτείς ότι είναι δυο χρόνια που τρέχω, και τον τελευταίο μόνο συμμετείχα σε ημιμαραθωνίους, όπως αυτόν της Μυτιλήνης, της Καλλονής, της Χίου αλλά και στην Αθήνα, όπου πέτυχα σε πολλούς από αυτούς την πρωτιά. Ελπίζω και θέλω κάθε φορά να γίνομαι καλύτερος».

Η 1η φορά στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ήταν και για τον Νίκο Αθανάση, επίσης μέλος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία, ειδικά όταν μετά από τόσο κόπο τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής καταχειροκροτούμασταν από τον κόσμο και συνοδευόμασταν από δυνατή μουσική που έπαιζαν μπάντες και φιλαρμονικές. Ήταν μια αληθινή γιορτή». 

«Μοναδική εμπειρία» την χαρακτήρισε και η νεαρή δρομέας με καταγωγή από την Λέσβο, Μαρία Κάσσου, η οποία διαπρέπει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στις μεσαίες διαδρομές. Συγκεκριμένα φέτος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο η Μαρία πέτυχε την 1η θέση στην κατηγορία γυναικών για τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, και μάλιστα με ρεκόρ διοργάνωσης και παράλληλα ατομικό ρεκόρ. Όπως είπε η ίδια: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την επίδοσή μου, γιατί αυτό σημαίνει ότι βελτιώνομαι και ότι υπάρχει εξέλιξη». 

Τρέξιμο για φιλανθρωπικό σκοπό

Στην επικοινωνία μας με τα μέλη του Συλλόγου ενημερωθήκαμε επίσης για τη διοργάνωση τοπικών Αγώνων Δρόμου που θα διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου στη Γέρα, και μάλιστα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για το βρέφος που είχε γίνει προσφάτως έκκληση για βοήθεια. Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

spot_img

More articles

spot_img