Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Παρουσιάστηκε η συλλογή του Γιάννη Γιαννέλλη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης τα εγκαίνια, αλλά και ο αγιασμός της έκθεσης των έργων τέχνης που έκανε δωρεά ο πρώην Βουλευτής Λέσβου, συγγραφέας και συλλέκτης, Γιάννης Γιαννέλλης, στον Δήμο Μυτιλήνης. Η συγκεκριμένη δωρεά περιλαμβάνει 76 πίνακες από Λέσβιους ζωγράφους και  είναι η δεύτερη σε σειρά, καθώς το 2020 είχε ξανακάνει δωρεά ο κ. Γιαννέλλης 163 πίνακες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κοσμούν το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης

Στην έκθεση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης, ο Βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, φίλοι και προσκεκλημένοι του κ. Γιαννέλλη. Τα έργα που δώρισε ο κ. Γιαννέλλης θα παραμείνουν μόνιμα στις δύο αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπου και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τα θαυμάσει. 

Στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η ανάδειξη των έργων των καλλιτεχνών από την Λέσβο έτσι ώστε ο κόσμος της Λέσβου να έρθει σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον σύμβουλο του Δημάρχου για τα θέματα του Πολιτισμού, Μάκη Βενέτα, ενώ κατά την διάρκεια των ομιλιών αποφεύχθηκε ακόμα και από τον ίδιο τον κ. Γιαννέλλη ακόμα και η παραμικρή αναφορά στον πρώην αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσακύρη, ο οποίος είχε κάνει την εισήγηση προς τον Δήμαρχο για την έκθεση των έργων στις συγκεκριμένες αίθουσες και μάλιστα με το όνομα του κ. Γιαννέλλη. 

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Οι ομιλίες

Ο κ. Κύτελης ανέφερε για την έκθεση: «Είναι μεγάλη η στιγμή σήμερα. Είναι η στιγμή που ο Γιάννης Γιαννέλλης, κάνει μια μεγάλη δωρεά στον δήμο μας, μια ατομική του συλλογή με πίνακες Λέσβιων καλλιτεχνών. Ο Γιάννης Γιαννέλλης είναι ένας καταξιωμένος συλλέκτης, ένας συγγραφέας, αλλά πάνω από όλα ένας ευπατρίδης πολιτικός, ένας φίλος που αγαπάει τον τόπο του και το αποδεικνύει συνεχώς. Από την εποχή που ήταν πολιτικός μέχρι και σήμερα συνεχίζει να στέκεται δίπλα μας, δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους συνδημότες του και στον λαό της Μυτιλήνης. Απέδειξε ότι είναι εδώ για να μας καθοδηγεί, να μας συμβουλεύει και να είναι αυτός ο οποίος δίνει το μήνυμα για μιμητές αυτής της προσπάθειας που έχει κάνει».

Ο κ. Γιαννέλλης με φίλους και προσκεκλημένους στα εγκαίνια της έκθεσης

Ο κ. Γιαννέλλης μιλώντας για τα έργα που συνέλεξε, αλλά και για την δωρεά που έκανε τόνισε: «Τα έργα αυτά τα συνέλεγα, από τον φοιτητικό μου βίο, από την φοιτητική μου ζωή. Είχα το πάθος τότε, το οποίο συνέχισα και σκέφτηκα τότε ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Λέσβο και στην Ελλάδα Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία να περιέχει έργα Λέσβιων ζωγράφων. Και με αυτή τη λογική ξεκίνησα την πρώτη φάση της δωρεάς μου στο Παλιό Δημαρχείο  και τώρα σε αυτήν την φάση στη Δημοτική Πινακοθήκη και ευχαριστώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των πολιτικών παρατάξεων, που αποδέχτηκαν τις δωρεές αυτές».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img