Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Πάρτι για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ήρθε η ώρα να ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Μυτιλήνης, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, δίνοντας το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις γιορτές. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού που έχει στηθεί στον Δημοτικό Κήπο και θα ξεκινήσουν οι εορταστικές δράσεις που θα διαρκέσουν μέχρι την Πρωτοχρονιά. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, καλεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να παρευρεθούν στην σημερινή εκδήλωση, αλλά και σε όσες έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα την κεντρική χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο Δήμος περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, όπως παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, αφηγήσεις παραμυθιών, δημιουργικές κατασκευές, πάρτι και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς δημότες. Σήμερα το απόγευμα, μετά από την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού, με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών του Δήμου και της 98 ΑΔΤΕ, θα ακολουθήσει δίωρο πάρτι για παιδιά με τους ήρωες της Disney από την Ομάδα Party Fun for Kids της Εύης Αλεξανδρή. Η αυλή των Χριστουγέννων θα προσφέρει όλη την περίοδο των γιορτών, σε μικρούς και μεγάλους, καρουζέλ, τρενάκι, παιχνίδια, γλυκίσματα, ροφήματα και πολλά άλλα. Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί επίσης το σπίτι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δανειστική Βιβλιοθήκη για τις μέρες των γιορτών και ποικίλες δράσεις για τα παιδιά.

  • Αυτή την Κυριακή, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα δοθεί Ρεσιτάλ κιθάρας με τίτλο “Το πρελούδιο του έρωτα”, από τον Παναγιώτη Μάργαρη και τον π. Ευστράτιο Γιουσμά. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης με τιμή 17 ευρώ.
  • Την επόμενη Κυριακή, 11 του μηνός, στο Δημοτικό Θέατρο, θα παρουσιαστεί χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Εθνικό Ωδείο Μυτιλήνης με τίτλο «Η μελωδία μέσα απ’ το Άστρο των Χριστουγέννων». Επίσης θα συμμετέχει η Μπάντα της 98 ΑΔΤΕ και το πρώτο ελληνικό γυναικείο συγκρότημα κλασικού και μοντέρνου βιολιού “FORTISSIMO”. Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις από το Εθνικό Ωδείο.
  • Την Τετάρτη 14 του μηνός, στο Δημοτικό Θέατρο, στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστεί βραδιά κλασικής μουσικής με πρόγραμμα από την Ομάδα “PIANISSIMO” και είσοδο ελεύθερη με προσκλήσεις, ενώ την Παρασκευή, 16, το πρωί και το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα, θα παρουσιαστεί η παιδική θεατρική παράσταση “Η εξαφάνιση του Άη – Βασίλη” με τον ηθοποιό Φώτη Σπύρου, κ.ά. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
  • Τη Δευτέρα 19 του μηνός, στο Δημοτικό Θέατρο, στις 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί η χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Ο Αμερικάνος” από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  • Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση και αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Προλαβαίνουμε;» της Ευδοκίας Κουρσουμπά στο Χριστουγεννιάτικο χωριό και θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια και δώρο το παραμύθι στα παιδιά. Ηλικίες συμμετοχής 9-12 ετών. Την επόμενη μέρα, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με βιβλία και γλυκά στο χριστουγεννιάτικο χωριό και την Πέμπτη 22, του μηνός, στις 6 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η παράσταση “Ο Καραγκιόζης και οι Καλικάντζαροι”. 
  • Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Παρασκευή 23 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με το σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών “Metallon”, υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με την σύμπραξη της υψιφώνου Βάσιας Ζαχαροπούλου. Την Ορχήστρα θα συνοδεύει η Αντιπρόεδρος της Κρατικής Ορχήστρας. Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις που θα διατίθενται στο Δημοτικό Θέατρο. 

spot_img

More articles

spot_img