Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Παύση εργασιών και ασφαλιστικά για την κεραία κινητής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία του κοινοτάρχη Βασιλικών ότι δέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς απειλές από συνεργάτη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

Μετά από τρεις λαϊκές συνελεύσεις στα Βασιλικά η αστυνομία, τελικά, έβαλε τέλος στην κατασκευή εγκατάστασης για κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ιδιωτικό οικόπεδο στις παρυφές του χωριού και συγκεκριμένα στο ύψος του παλιού Δημοτικού σχολείου του χωριού, στην έξοδο των Βασιλικών, προς Πολιχνίτο. Τα όσα συμβαίνουν στο χωριό το τελευταίο δεκαήμερο γύρω από το θέμα της κεραίας τροφοδότησαν και έναν πρώτο μικρό κύκλο προεκλογικής – αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης, καθώς στη δεύτερη λαϊκή συνέλευση παρέστη ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Απόστολος Αλατζάς, ο οποίος επέρριψε ευθύνες ενώπιον των κατοίκων του χωριού στη Δημοτική Αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου ότι τα όσα γίνονται δεν είναι ερήμην του Δήμου, αλλά με την συγκατάθεσή του. 

Ωστόσο στην πορεία των εξελίξεων ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Βέρρος καθώς γνωρίζει τα θέματα αδειοδοτήσεων λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως πολιτικός μηχανικός ήταν η αιτία για να βγουν στην επιφάνεια ελλείψεις που είχε η εταιρεία που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου ως προς τις αδειοδοτήσεις της για να γίνει η εγκατάσταση. Κάτω από αυτήν την εξέλιξη, πριν ακόμα η Κοινότητα Βασιλικών καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα επενέβη η αστυνομία και έγινε διακοπή των εργασιών λόγω υπέρβασης αδείας.  

Όπως εξήγησε μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Κοινοτάρχης Βασιλικών Μάκης Γαβαλάς: «Με την καθοδήγηση του δημάρχου μας κ. Βέρρου βρήκαμε τα τρωτά σημεία σε αυτό το έργο, καθώς υπάρχουν ελλείψεις και ως εκ τούτου προκαλέσαμε τις εξελίξεις καθώς η αστυνομία διέκοψε τον εργολάβο μέχρι νεοτέρας. Ταυτόχρονα έχουμε απευθυνθεί στο δικηγορικό γραφείο Κουφέλος & Συνεργάτες αναθέτοντας την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, καθώς η κεραία εκεί που την έχουν χωροθετήσει θα λειτουργεί μέσα στο χωριό».

Ο κ. Γαβαλάς κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι δέχτηκε απειλές ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος στη δικαιοσύνη από συνεργάτες της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν το έργο χωρίς εμπόδια. «Εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ως Πρόεδρος της Κοινότητας ερμηνεύοντας τη βούληση των κατοίκων του χωριού μου και έχοντας φυσικά και ο ίδιος άποψη, υπερασπίζομαι το δικαίωμα των συγχωριανών μου να μην έχουν δίπλα τους κεραίες κινητής τηλεφωνίας», είπε ο κ. Γαβαλάς. 

Και συνέχισε: «Από κει και πέρα το να φτάνουν κάποιοι συνεργάτες της εταιρείας σε ακρότητες απειλώντας με δικαστήρια, αυτό που έχω να πω είναι ότι τα δικαστήρια μπορεί να προστατεύουν τις εταιρείες, προστατεύουν όμως και τον κάθε πολίτη που διεκδικεί το δικαίωμα να μείνει στο χωριό του, χωρίς να εκπέμπουν κεραίες πάνω από το σπίτι του.  Άρα λοιπόν υπό αυτή την έννοια θα συνιστούσα ψυχραιμία και νηφαλιότητα και αυτή ήταν και η κατεύθυνση που έδωσε από την αρχή ο Δήμαρχός μας κ. Βέρρος, καθώς είχε προταθεί να πάμε και σε κινητοποιήσεις, ο δήμαρχος όμως είχε πει να μην προβούμε σε ακρότητες και τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν, όπως και έγινε. Σε τελική ανάλυση ακουμπάμε όλες μας τις ελπίδες στη Δικαιοσύνη ευελπιστώντας ότι θα μας προστατεύσει».

Ο Ταξιάρχης Κουφέλος

Από τη δική του πλευρά ο δικηγόρος Ταξιάρχης Κουφέλος σημείωσε ότι «το γραφείο μας έχει  χειριστεί κι άλλες ανάλογες υποθέσεις με κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές και είναι λογικό με τα όσα βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας οι κάτοικοι των Βασιλικών να ανησυχούν για την υγεία τους. Έχουμε ήδη καταθέσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έχουμε πάρει ημερομηνία για τις 9 Ιουνίου.

Πάντως σε μία προσπάθεια και από πλευράς μου να συμβάλω εποικοδομητικά στο διάλογο που έχει ανοίξει στην τοπική κοινωνία, θα έλεγα πως δεν κατανοώ γιατί τόση επιμονή της εν λόγω εταιρείας να εγκαταστήσει κεραία δίπλα στα σπίτια του χωριού, ιδιαίτερα μάλιστα όταν το σήμα κάλυψης στη συγκεκριμένη αλλά και την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ καλό, δεν υπάρχουν προβλήματα λήψης. Ρωτάμε λοιπόν καλόπιστα κάθε αρμόδιο γιατί θα πρέπει η κεραία να μπει δίπλα στα σπίτια και όχι σε κάποια απόσταση, σε ένα ύψωμα για να μην ανησυχούν και οι κάτοικοι για την υγεία τους. Σε τελική ανάλυση η εγκατάσταση της κεραίας σε κάποιο ύψωμα, σε απόσταση από το χωριό, θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα για τη διανομή του σήματος της εταιρείας, όπως μας λένε τεχνικοί», είπε καταλήγοντας ο κ. Κουφέλος.

spot_img

More articles

spot_img