ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ

Spread the love

 

Για να νιώθουν τα παιδιά σας, σαν το σπίτι τους…

Η πρώτη γνωριμία του παιδιού σας με τον υπόλοιπο κόσμο και η προσπάθεια κοινωνικοποίησής του ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία και από τον παιδικό σταθμό. Για τον λόγο αυτό η επιλογή του χώρου που θα το φιλοξενήσει, θα πρέπει να εμπνεύει εμπιστοσύνη πάνω από όλα στους γονείς και να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν, αν μη τι άλλο, σπουδάσει το επάγγελμα του παιδαγωγού και γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν το παιδί σας στον πρώτο του ουσιαστικά απογαλακτισμό. Ένας τέτοιος χώρος λοιπόν είναι και ο Παιδικός Σταθμός Ντο Ρε Μι που βρίσκεται στην Ασκληπιού 82, στην Χρυσομαλλούσα και φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών.

Έχοντας πρόσφατα ανακαινιστεί με καινούργια έπιπλα, παιχνίδια κτλ. και δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για να νιώθουν τα παιδιά σαν το σπίτι τους, η υπεύθυνη Άννα Δαβή και οι συνεργάτες της προσφέρουν στους γονείς ασφάλεια και σιγουριά για τα παιδιά τους, αλλά παράλληλα τους παρέχουν γνώσεις και παιχνίδι. Οι δυο παιδαγωγοί που εργάζονται στο χώρο μαθαίνουν στα παιδιά να ζωγραφίζουν, παίζουν μαζί τους κουκλοθέατρο, δραματοποίηση παιχνιδιού και γίνονται οι “δεύτεροι γονείς” τους για όση ώρα βρίσκονται υπό την εποπτεία τους. Παράλληλα κάθε μήνα επισκέπτεται τα παιδιά γιατρός, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία με παιδοψυχολόγο και λογοθεραπεύτρια. Ο σταθμός λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 έως τις 15.00, ενώ δέχεται και παιδιά μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22510-34547, 6974805502.

Παιδικός Σταθμός: Πότε, πώς, πού και γιατί

Γράφει η Άννα Δαβή, ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ

Ο παιδικός σταθμός είναι μια πραγματικότητα στη ζωή του παιδιού και της οικογένειάς του. Είναι μια πραγματικότητα στη σύγχρονη κοινωνία. Συνήθως όταν διαπιστώνεται η αναγκαιότητα του παιδικού σταθμού, το μυαλό των γονιών και κυρίως των μαμάδων, τελείως ενοχικά, πηγαίνει στην ανάγκη φύλαξης των παιδιών που γεννάει η εργασία της μητέρας. Όμως ο παιδικός σταθμός εκτός από αυτό έρχεται να λύσει και την ανάγκη για παιχνίδι, με συνομήλικους, την ανάγκη για χαρά και κοινωνικοποίηση που γεννάει η σύγχρονη οικογένεια και κοινωνία.

Η σύνθεση της οικογένειας που αποτελείται από γονείς και παιδί ή παιδιά, μόνους σε κάποια περιοχή χωρίς φίλους και συγγενείς κοντά τους, είναι αρκετά αποπνικτική για τα παιδιά. Η γειτονιά, η πλατεία και η παιδική χαρά δεν λειτουργούν παρά μόνο υπό όρους και εφόσον υπάρχουν. Το σπίτι συχνά χωρίς άλλα παιδιά και συνήθως με πληθώρα άχρηστων παιχνιδιών που στοιβάζονται να αποθηκευθούν άσκοπα. Έτσι τα παιδιά είναι σε ένταση και χωρίς όρια και επίσης με απίθανες και εναλλασσόμενες απαιτήσεις.

Οι γονείς κουρασμένοι, ένοχοι και ασυνεπείς στην τήρηση των ορίων χωρίς ιδιωτικό χώρο και χρόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πάνω σε αυτή έρχεται το ερώτημα: Να πάει το παιδί σε παιδικό σταθμό, πού και πότε; Ο καθένας πρέπει να σκεφθεί έτσι ώστε να βρει τη δική του καλύτερη λύση. Γιατί δεν υπάρχουν απόλυτες απαντήσεις. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχει το σωστό για την οικογένεια και το παιδί με βάση τις συνθήκες μας, τα οικονομικά μας, τις απόψεις μας, τις εμπειρίες μας, τις αντοχές μας και την υγεία μας. Έτσι μόνο θα διαλέξουμε την καλύτερη λύση. Και τότε όμως θα πρέπει να τη στηρίξουμε με σταθερότητα και συνέπεια ώστε να αποβεί η καλύτερη για το παιδί μας.

 

 

 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση