Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Περίεργη κλοπή στην Περιφέρεια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Ο δράστης που εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία φέρεται να περιφερόταν εντός του κτιρίου της οδού Ανδρομέδας για ώρα, ψάχνοντας στα αρχεία της υπηρεσίας απ’ όπου αφαίρεσε φάκελο με έγγραφα 
  • Υποβαθμίζουν το συμβάν κύκλοι της τοπικής αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αλλοδαπός μπήκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία… κατά λάθος

Τουλάχιστον περίεργη είναι η κλοπή που διαπιστώθηκε χθες το πρωί στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας επί της οδού Ανδρομέδας στη Μυτιλήνη, παρά την προσπάθεια κύκλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου να υποβαθμίσουν το συμβάν ερμηνεύοντας το περιστατικό ως σύνηθες για τα τοπικά δεδομένα. 

Από χθες το πρωί όταν επίσημα ενημερώθηκε η αστυνομία από την Αντιπεριφερειάρχη, Αναστασία Αντωνέλλη, και αφού είχε λάβει γνώση και ενημέρωση προηγουμένως ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διερευνά το περιστατικό κλοπής που σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν ένα άτομο εισήλθε στο εσωτερικό του κτιρίου και ψάχνοντας στο αρχείο πήρε μαζί του φάκελο με εντάλματα και άλλα έγγραφα, τα οποία πέταξε στη συνέχεια σε κοντινό κάδο απορριμμάτων βγαίνοντας από το κτίριο.

Η Περιφερειακή Αρχή ζήτησε από την αστυνομία την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές φέρεται να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα περιμένοντας να αποφανθεί η Ασφάλεια.  

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο αλλοδαπός μπήκε μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας, πέρασε ανενόχλητος από το ισόγειο και ανέβηκε στους πάνω ορόφους πού βρίσκεται η Οικονομική Υπηρεσία της όπου και άρχισε να ψάχνει αφαιρώντας υπηρεσιακά έγγραφα χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας αρμόδιος, κάτι που έγινε στο τέλος. Όταν έγινε αντιληπτός από μια υπάλληλο, εκείνος φέρεται να της απάντησε απότομα «να κοιτά τη δουλειά της» και εγκατέλειψε το κτίριο παίρνοντας μαζί του βιαστικά τα έγγραφα που αργότερα βρέθηκαν στον κάδο.  

Μέχρι τώρα ουδείς μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια ποια είναι τα κίνητρα του φερόμενου ως δράστη και τι έψαχνε μέσα στην υπηρεσία, καθώς επίσης και αν ενεργούσε για λογαριασμό άλλων ατόμων που βρίσκονται πίσω από αυτόν.

Η Οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας κάνοντας μία έρευνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας διαπίστωσε ότι τα έγγραφα που είχαν αφαιρεθεί ήταν αυτά που βρέθηκαν μέσα στον κάδο απορριμμάτων και επιστράφηκαν στη θέση τους. Ωστόσο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Περιφέρειας, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν έχουν αφαιρεθεί και άλλα έγγραφα μέσα από κάποιους φακέλους και δεν βρέθηκαν, κάτι που θα φανεί εν καιρώ, καθώς μέσα σε μία μέρα δεν ήταν δυνατό να ερευνηθεί όλο το αρχείο της υπηρεσίας.

Προχώρησε, δε, σε ενημέρωση της αστυνομίας, καθώς όπως έχουμε αναδείξει σε προγενέστερο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας είχε επικαλεστεί αδυναμία παροχής οικονομικών στοιχείων για συγκεκριμένες αποφάσεις και περίοδο όταν αυτά ζητήθηκαν από την Εισαγγελία Μυτιλήνης για την υπόθεση των LesvoShop. Προς τούτο, άλλωστε, είχε διαταχθεί από τον Εισαγγελέα προκαταρκτική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν για καταθέσεις οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι και προϊστάμενοι, ώστε να διαπιστωθεί γιατί δεν δόθηκαν αυτά τα στοιχεία από το αρχείο της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ποιος ο κλέφτης;

Την ίδια ώρα διαφορετική φαίνεται ότι είναι η προσέγγιση της αστυνομίας στη συγκεκριμένη κλοπή,  καθώς εκτιμά πως ο μετανάστης μπήκε κατά λάθος στο κτίριο της οδού Ανδρομέδας όπου στεγάζεται η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, θεωρώντας πως πρόκειται για το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, καθώς σε αυτήν την υπηρεσία ήθελε να απευθυνθεί για δική του υπόθεση. Αν αυτό οριστικοποιηθεί από την έρευνα της αστυνομίας, τότε βγαίνει από το κάδρο η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα τυχαίο συμβάν και όχι για προσπάθεια αναζήτησης συγκεκριμένων φακέλων και εγγράφων με σκοπό να τα εξαφανίσουν κάποιοι, βάζοντας ενδεχομένως μπροστά τον αλλοδαπό έναντι αμοιβής.

Ο Κώστας Μουτζούρης 

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Νέων της Λέσβου σημείωσε ότι «διαπιστώνοντας το πρωί την κλοπή θεωρήσαμε αυτονόητη την ενημέρωση της αστυνομίας, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς από τα ευρήματα της αστυνομίας διαπιστώνεται ότι έχουν αφαιρεθεί έγγραφα και δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε αντικειμενικά αν όλα όσα βρέθηκαν στον κάδο απορριμμάτων είναι αυτά που εκλάπησαν ή έχουμε κι άλλες απώλειες. Ας αφήσουμε την αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνά της και ταυτόχρονα και το δικό μας προσωπικό αν εντοπίσει κάποια άλλη απώλεια θα ενημερώσει για να δούμε αν τελικά τα έγγραφα που εκλάπησαν είναι μόνο αυτά πού βρέθηκαν στον κάδο απορριμμάτων ή αν έχουν αφαιρεθεί και άλλα μέσα από φακέλους», είπε ο Περιφερειάρχης.

Από τον ισχυρισμό του κ. Μουτζούρη φαίνεται ότι δεν υπάρχει ακόμα πλήρης εικόνα για το ποια είναι τα έγγραφα που μπορεί να αφαιρέθηκαν από τον δράστη, ενώ στην παρούσα χρονική συγκυρία αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας ώστε να διαπιστωθεί σε συνεργασία με το προσωπικό της Περιφέρειας αν η έκταση της κλοπής περιορίζεται στο υλικό που βρέθηκε στον κάδο απορριμμάτων και επιστράφηκε στη θέση του.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, χθες αργά το απόγευμα, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Συνελήφθη, σήμερα (24-05-2022) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της υπεξαγωγής εγγράφων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς μπήκε πρωινές ώρες σήμερα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας στη Μυτιλήνη και αφού αφαίρεσε φάκελο που περιείχε υπηρεσιακά και λοιπά έγγραφα, ακολούθως τον απέρριψε σε κάδο απορριμμάτων».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις