Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ: «Διακηρύξτε τα καλά νέα»


Το Περιφερειακό Συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα πραγματοποιηθεί από την προσεχή Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, στη Μυτιλήνη, στη Συνεδριακή Αίθουσα των Μαρτύρων του Ιεχωβά (Αναπαύσεως 11β, Χρυσομαλλούσα) και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 επισκέπτες από Μυτιλήνη, Χίο, Λήμνο και από διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ ο τίτλος του Συνεδρίου είναι «Διακηρύξτε τα καλά νέα».

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «σε έναν κόσμο όπου κακές ειδήσεις μεταδίδονται ασταμάτητα από τα κοινωνικά μέσα, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ένα τριήμερο συνέδριο προσφέρει μόνο καλά νέα! Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παρουσιάζουν για το 2024 τις εκδηλώσεις με θέμα: «Διακηρύξτε τα καλά νέα!»».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει ομιλίες, συνεντεύξεις και βίντεο που βασίζονται στη Βίβλο, όπως για παράδειγμα η δημόσια διάλεξη της Κυριακής με θέμα: «Γιατί δεν φοβόμαστε τις κακές ειδήσεις».

Σκοπός του προγράμματος είναι να διατηρήσουν οι άνθρωποι την ελπίδα και την αισιοδοξία τους, παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες συνθήκες επιδεινώνονται.

Το 2023 σχεδόν 13 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν τα περισσότερα από 6.000 τριήμερα συνέδρια των Μαρτύρων του Ιεχωβά παγκοσμίως.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποτελούν μία θρησκεία που ξεκίνησε από την Αμερική και είναι βασισμένη και στα πρότυπα διδασκαλίας της βίβλου στις εκκλησίες της Αμερικής, από την αποικιακή Αμερική ακόμα που βασίζονταν στο κήρυγμα και στη συζήτηση πάνω στις γραφές θέλοντας να αποτελέσουν την συνέχεια της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας. 

Έχουν εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ενώ συνολικά τα μέλη τους σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται σε πάνω από 8 εκατομμύρια, τα οποία ωστόσο ενώ διδάσκονται από τη βίβλο έχουν σημαντικές διαφορές με τις παραδοσιακές χριστιανικές εκκλησίες, ενώ διάγουν αυστηρά χριστιανικό βίο χωρίς καταχρήσεις, άσεμνο ντύσιμο κλπ..

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img