Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Περιμένουν από τώρα τη Black Friday

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Έχοντας καταργηθεί οι προεκπτωτικές περίοδοι, δηλαδή τα δεκαήμερα των εκπτώσεων κάθε χρόνο για το χειμώνα από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου και αντίστοιχα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου για την περίοδο του καλοκαιριού, τα βλέμματα των εμπόρων και των καταναλωτών είναι στραμμένα τώρα στη λεγόμενη Βlack Friday, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη μόδα στην Ελλάδα και αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα και για το εγχώριο εμπόριο.

Αν και ακόμα βρισκόμαστε αρχές του μήνα, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές και κυρίως οι νεότερες ηλικίες, που περιμένουν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου για να δουν τις προσφορές στα καταστήματα και να κάνουν τις αγορές τους. 

Με χαρές και τραγούδια

Στο κλίμα των ημερών και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης καθώς ως είθισται στην Ελλάδα η Black Friday αναμένεται να έχει… διάρκεια μιας εβδομάδας! Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Μουτζούρης «θα υποδεχθούμε την Black Friday σε γιορτινή ατμόσφαιρα με μουσική παντού και μάλιστα η μετάδοση της μουσικής θα γίνει με ένα πρωτοποριακό σύστημα για το οποίο θα έχουμε τη βοήθεια του Χρήστου Βαλασσέλη τον οποίο θερμά ευχαριστούμε».

Ο κ. Μουτζούρης σημείωσε πως «η Black Friday είναι μία ξεχωριστή μέρα εκπτώσεων παρότι είναι ξενόφερτη γιορτή και έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος από το 2017 στην αγορά της Μυτιλήνης, ενώ 2-3 χρόνια πριν από εμάς στην Αθήνα. Τώρα που έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που κάναμε κάθε χρόνο το Νοέμβριο και το Μάιο, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγαλύτερο για την Black Friday, καθώς οι χειμερινές εκπτώσεις θα είναι το 2024, ξεκινούν από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και υπ’ αυτή την έννοια η Black Friday είναι μία και μοναδική μέρα εκπτώσεων για το διάστημα μεταξύ του φθινοπώρου μέχρι τον Ιανουάριο». 

Και συνέχισε: «Φυσικά, όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα, τείνει να μετατραπεί σε εβδομαδιαίο διάστημα εκπτώσεων και ελπίζουμε αυτό να προβληθεί σωστά από τους τουριστικούς πράκτορες για να έχουμε και τουρισμό από την Τουρκία, μιας και οι γείτονές μας επισκέπτες δείχνουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά μας, ενώ στο παρελθόν δεν συνέβαινε αυτό. Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος θα φροντίσουμε να έχουμε ένα γιορτινό κλίμα στην αγορά και να προσελκύσουμε τους καταναλωτές και από κει και πέρα οι συνάδελφοι είμαι βέβαιος ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα κάνουν εξαιρετικά δελεαστικές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα είδη, όπως προβλέπεται για την Black Friday, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους σε τιμές που πραγματικά θα χαρούν».

Η Black Friday συνδέεται με το εμπόριο της Αμερικής σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν ένα γρήγορο μονοήμερο κέρδος οι καταστηματάρχες μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών και αυτό κατά κάποιο τρόπο εφευρέθηκε ως προσφορά των εμπόρων λόγω της γιορτής προς τους καταναλωτές.

Ωστόσο η πραγματική ιστορία της Black Friday για την Αμερική έχει τις ρίζες της στο 1869, 24 Σεπτεμβρίου, όταν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  – Wall Street κατέρρευσε. Αυτή ήταν μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του χρηματιστηρίου της Αμερικής και γι’ αυτό αυτή η Παρασκευή χαρακτηρίστηκε ως Black Friday.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img