Περιμένουν τον επόμενο σεισμό ; Απαράδεκτη κατάσταση στο 10ο Νηπιαγωγείο

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων του 10 Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης όπου καταγγέλλουν την επικίνδυνη κατάσταση στην οροφή του σχολείου, που καθημερινά δέχεται 50 μικρά παιδιά. Οι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους ιδιαίτερα μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέσβο, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα πριν είναι αργά .
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων αναφέρει τα εξής:

“Το εκτεθειμένο σκυρόδεμα στην οροφή του νηπιαγωγείου μας, βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο.
Οι σαθροί σοβαδες απομακρύνθηκαν τότε, η υγρασία όμως παρέμεινε και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πόσο έχει επηρεάσει τους υπόλοιπους σοβάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή καθημερινά πάνω από τα κεφαλάκια των 50 μαθητών του σχολείου μας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να βρίσκουν εύκολες δικαιολογίες και να αγνοούν τις συνεχείς εκκλήσεις γονέων και δασκάλων, η φύση όμως δεν συγχωρεί και δεν κάνει διακρίσεις.
Αν ο χτεσινός σεισμός δεν προκάλεσε κάποια ζημιά στο σχολείο μας, κανείς δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον και ανά πάσα στιγμή.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ τις ευθύνες τους για την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων στον χώρο του σχολείου μας και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες ελέγχου, αποκατάστασης και συντήρησης της οροφής.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για να δούμε επιτέλους να γίνονται τα τα αυτονόητα…”.