Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Περιοδεία Μηταράκη στη Δυτική Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τη Δυτική Λέσβο επισκέφτηκε το πρωί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε στα υπό εξέλιξη έργα στην περιοχή, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Ο κ. Μηταράκης επέβλεψε τις εργασίες στο νέο γήπεδο 5×5 στον Λεπέτυμνο, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στον Περιφερειακό της Συκαμνιάς, όπως και το νέο γήπεδο 5×5 στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο. Επίσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το σημείο περισυλλογής σωσιβίων στον Μόλυβο, από όπου και τόνισε πως «είναι σημαντικό, πλέον το μεταναστευτικό που βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν βιώνουμε πια τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων».
Στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στην διαχείριση του μεταναστευτικού, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει λάβει συνολικά 3.743.185,95 ευρώ, από τα οποία 2.040.873,95 ευρώ αφορούν την χρηματοδότηση 6 έργων υποδομής μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και 1.702.312,00 ευρώ αφορούν σε έκτακτες επιχορηγήσεις – αποζημιώσεις καθώς και ενιαία δημοτικά τέλη.
Από πλευράς του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε πως «έχουμε αφήσει πίσω τη μεταναστευτική κρίση. Πρέπει να πιστωθεί στον κ. Υπουργό ότι έχουν ελεγχθεί πλέον οι ροές».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img