«Περνά, περνά η μέλισσα»

Ένα νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στη Σκάλα Παμφίλων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να υποδεχτεί τα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο! Το ΚΔΑΠ «Περνά, περνά η μέλισσα» έχει ως στόχο να καλύψει τόσο την ανάγκη των γονιών για εργασία και εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου, όσο και εκείνη των παιδιών για ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Πρόκειται, μάλιστα, για το μοναδικό κέντρο του είδους στη συγκεκριμένη περιοχή, και επομένως αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους γονείς που κατοικούν σε κοντινούς οικισμούς!

Το Κέντρο θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες για 11 μήνες τον χρόνο, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούλιο, από τις 13:30 έως τις 17:30 και από τις 17:30 έως τις 21:30, εκτός των περιόδων Χριστουγέννων, Πάσχα και από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, οπότε το ωράριο θα είναι 08:00 – 16:00 και θα προσφέρει φιλαναγνωσία, αθλητικές δραστηριότητες, εικαστικά και κατασκευές, χορό και γυμναστική, θέατρο-κουκλοθέατρο, ρομποτική, πληροφορική, ενασχόληση με επιστήμες, αλλά και μελέτη μαθημάτων της επόμενης μέρας με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Επιπλέον, εφόσον υπάρξει σχετική ζήτηση, θα υπάρχει και δωρεάν δρομολόγιο λεωφορείου δύο φορές την εβδομάδα από τα γύρω χωριά, για να εξυπηρετηθεί η προσέλευση των παιδιών στο κέντρο.

Σημειώνεται ότι μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» η συμμετοχή των παιδιών σε όλες τις δραστηριότητες του κέντρου, και καθ’ όλη τη διάρκεια των 11 μηνών (χωρίς υποχρέωση καθημερινής προσέλευσης), μπορεί να είναι δωρεάν! Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μάλιστα, θα πρέπει να σπεύσουν για τις αιτήσεις τους καθώς η διαδικασία υποβολής ολοκληρώνεται στις 3 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Περνά, περνά η μέλισσα» και την υπεύθυνη του κέντρου Μαρία Κορρέ, στο 6980458066 ή μέσω email στο [email protected]