Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Πέθανε στην Αφρική ο ιερέας του Παλαιοκήπου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε για τη Λέσβο και ιδιαίτερα για την περιοχή της Γέρας και τον Παλαιόκηπο ο ξαφνικός θάνατος του π. Ερμόλαου Ιατρού, εφημέριου του χωριού, που εδώ και χρόνια πηγαινοερχόταν στην Αφρική μετέχοντας στην ιεραποστολή και βρέθηκε νεκρός στο σπίτι όπου διέμενε στη Μονρόβια της Λιβερίας, ενώ ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Ο ιερέας που βρισκόταν στον Παλαιόκηπο μέχρι πρότινος είχε αναχωρήσει περίπου προ 20ημέρου έχοντας αφήσει το τελευταίο έτος στο χωριό την οικογένειά του, καθώς ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, τα 3 εκ των οποίων ανήλικα. 

Ο π. Ερμόλαος ενώ βαφτίζει στην Αφρική πατέρα και γιο

Ο Ερμόλαος Ιατρού πριν χειροτονηθεί σε διάκονο και ιερέα ήταν δάσκαλος με οργανική θέση στο σχολείο του Παπάδου όπου δίδασκε επί σειρά ετών, πάντα όμως ήταν ο καημός του να ακολουθήσει το δρόμο της Εκκλησίας, κάτι που τελικά έκανε και δεν συμβιβάστηκε ούτε με αυτό, αλλά θέλησε να διδάξει το λόγο του Θεού σε δύσκολα εδάφη αναχωρώντας για την Αφρική.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας ή τουλάχιστον δεν ήταν γνωστά, αν και κάποιες πηγές ανέφεραν ότι είχε νοσήσει πολύ σοβαρά από τον κορονοϊό, αυτό ίσως γιατί δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί.

Πρώτος από αριστερά ενώ μιλά για την ιεραποστολή στο Μαλάουι

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χωριό του, η αναζήτηση του ιερέα έγινε όταν ενεργοποιήθηκε η οικογένειά του καθώς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, μια και είχε μέρες να επικοινωνήσει μαζί τους, κάτι που δεν συνήθιζε.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην ανακοίνωση του θανάτου του ιερέα κάνει λόγο για ανακοπή καρδιάς, αναμένονται όμως τα αποτελέσματα της νεκροψίας μετά την οποία η σορός του 53χρονου κληρικού αναμένεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα και στη συνέχεια στον Παλαιόκηπο, όπου και η οργανική του θέση: «Ο αείμνηστος άφησε την τελευταία του πνοή μαχόμενος για την Ορθοδοξία στην Λιβερία. Εργάστηκε για πολλά χρόνια με θερμό ιεραποστολικό ζήλο στο Μαλάουι, στην Τανζανία και τους τελευταίους μήνες με την ευλογία του Μακαρ. Πατριάρχου στην Μονρόβια της Λιβερίας».

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img