Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Πετυχημένη η εκδήλωση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με κατάμεστη την αίθουσα του ξενοδοχείου ‘’Ηλιοτρόπιο’’ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η ημερίδα με θέμα «Όταν η Επιστήμη και η Αυτοφροντίδα Συναντιώνται», που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μυτιλήνης «ΕΛΠΙΖΩ» και ο λεσβιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΗΩΣ». Το παρών έδωσαν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Νοσοκομείου και του ΙΚΑ Μυτιλήνης, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, αλλά και πολλοί πάσχοντες με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και άλλα Αυτοάνοσα Νοσήματα. 

Οι γιατροί ομιλητές της εκδήλωσης κάλυψαν ζητήματα που αφορούν τα νεότερα δεδομένα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και τα Αυτοάνοσα Νοσήματα, την σεξουαλικότητα των πασχόντων και πώς μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, καθώς επίσης και τα δικαιώματα των ασθενών σε ΚΕΠΑ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτοάνοσων Νοσημάτων (30 Απριλίου) και Σκλήρυνση κατά Πλάκας (30 Μαΐου). 

Από την ημερίδα στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο

Εκ μέρους των Συλλόγων εκφράζονται θερμές ευχαριστίες σ’ όλους τους συμμετέχοντες για την πραγματοποίηση αυτής της ημερίδας, αλλά και σ’ όλους τους επίσημους προσκεκλημένους και παρευρισκόμενους στην ημερίδα που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την διοργάνωση.

«Έχει μεγάλη σημασία για εμάς η ευρεία ανταπόκριση που είχε η ημερίδα, καθώς δίνει κουράγιο στους πάσχοντες και στο Σύλλογο ότι δεν είμαστε μόνοι», δηλώνει στα Νέα της Λέσβου η πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Ελπίζω’’, Ταξιαρχούλα Ψαρρού και προσθέτει: «Ο μήνας αυτός είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού στην πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας, γι’ αυτό και στις 30 Μαΐου, ημέρα ειδικά αφιερωμένη στην σκλήρυνση κατά πλάκας, θα έχουμε δράση ενημέρωσης για την νόσο καθώς και για ζητήματα που αφορούν τους ασθενείς». Παράλληλα ανακοίνωσε την καμπάνια που έχουν δημιουργήσει ως Σύλλογος με μπρελόκ, τετράδια και άλλα αντικείμενα με μηνύματα στήριξης, που θα μοιραστούν σε μέλη του Συλλόγου και τους οικείους τους.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img