Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Οι προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για το καλοκαίρι

“Μύρισε” καλοκαίρι και η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης κατέθεσε τις προτάσεις της στη Δημοτική Αρχή για την λειτουργία της πόλης και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά το Ιστορικό Κέντρο και τα Τσαμάκια, όπου η κίνηση είναι αυξημένη κατά την θερινή περίοδο. Όπως αποφάσισαν τα μέλη του Συμβουλίου, η νυχτερινή πεζοδρόμηση, όπως επιτυχώς εφαρμόστηκε το 2020 και 2021 (στα πλαίσια και των νομοθετικών ρυθμίσεων που επιτρέπουν τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων για την εξυπηρέτηση πεζών λόγω covid-19), πρέπει να συνεχιστεί με γνώμονα την ανάδειξη της περιοχής και την τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης της πόλης. 

Στην πρόταση της Κοινότητας προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης συμπεριλαμβάνεται η οδός Ικαρίας, καθώς και το τμήμα της Ερμού στην Επάνω Σκάλα που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Κορνάρου και Νικομήδειας.

Τα Τσαμάκια

Παράλληλα, η Δημοτική Κοινότητα αποφάσισε τη διατήρηση της πρότασης χρήσης του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου περιφερειακά του Κάστρου Μυτιλήνης στα Τσαμάκια, όπου θα επιτρέπεται στα ιδιωτικά αυτοκίνητα ως τις 9 το βράδυ να εισέρχονται με ήπια ταχύτητα ως την είσοδο της πλαζ και να σταθμεύουν, με προτεραιότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους ή έχοντες δυσκολία στην κίνηση, οικογένειες κλπ.. Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος, Αλέκος Κουζινόγλου, επισημαίνει προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης όλες τις προτάσεις που κατέθεσε και δημοσιοποίησε πέρυσι, τονίζοντας ιδιαίτερα τα θέματα επαρκούς καθαριότητας του χώρου, επέκτασης λειτουργίας του φωτισμού από τη Φυκιότρυπα ως το Κάτω Κάστρο, ελέγχου της ήπιας κυκλοφορίας των οχημάτων ως την είσοδο της πλαζ και της προστασίας της λωρίδας του ποδηλατόδρομου.

Επισκευές στα πάρκα

Εξάλλου, οι Σύμβουλοι ζητούν από τον Δήμο την ανάθεση μελέτης ή την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να γίνει ακριβής ονοματοθεσία και οδαρίθμηση των δημοτικών δρόμων με τοποθέτηση ταμπελών σε όλες τις συνοικίες ώστε οι διευθύνσεις σπιτιών, καταστημάτων κλπ. να μπορούν να βρίσκονται εύκολα από ταχυδρομικούς υπαλλήλους, διανομείς, δικαστικούς επιμελητές κ.ά.. 

Επίσης αποφάσισαν τον καθαρισμό όλων των πάρκων, παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων από χόρτα και κλάδεμα σε δέντρα με μακριά κι επικίνδυνα κλαδιά. Οι αναθέσεις κι οι αντίστοιχες εργασίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα για λόγους ασφάλειας των παιδιών και καλλωπισμού των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα πάρκα Επάνω Σκάλας, το Κιόσκι, οι παιδικές χαρές του Συνοικισμού, της Καλλιθέας, της Οικονόμου Τάξη και τα πάρκα Χατζηδήμου, Άη Γιάννη Αρμένη (Κουλμπάρα), Καραπαγιώτη και Αγίου Ευδοκίμου. 

Παράλληλα πρέπει να γίνουν επισκευές σε παιδικές χαρές και πάρκα για λόγους ασφαλείας, όπως στο στέγαστρο του πάρκου Χατζηδήμου, στους παιδότοπους του πάρκου Καραπαναγιώτη, στην παιδική χαρά Καλλιθέας, στην παιδική χαρά της οδού Οικονόμου Τάξη στη Χρυσομαλλούσα και στην παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Αγραφιώτη και Αρχίτα – Κηπίωνος, στον Συνοικισμό.

Συναντήσεις με Αλεξανδρή – Κουνέλλη

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, στα πλαίσια συνεργασίας με τους θεματικούς Αντιδημάρχους για θέματα που αφορούν στην πόλη της Μυτιλήνης και αντίστοιχες αποφάσεις και αιτήματα του Συμβουλίου, συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δήμητρα Αλεξανδρή, από την οποία ζήτησε να προχωρήσει η μελέτη χωροθέτησης των κάδων απορριμμάτων, να γίνεται τακτικό πλύσιμο των κάδων ιδιαίτερα το καλοκαίρι, να υπάρχει εβδομαδιαίος καθαρισμός όλων των συνοικιών της πόλης κατόπιν προγράμματος ή έκτακτων αναγκών, ενώ συζητήθηκαν ακόμα το πρόγραμμα “Πράσινες Γωνιές” και υπογειοποίηση κάδων, η διαχείριση των απορριμμάτων στην αγορά και το Ιστορικό Κέντρο, καθώς και θέματα εθελοντισμού για τον καθαρισμό των παραλιών και του Αρχαίου Θεάτρου.

Επίσης, ο κ. Κουζινόγλου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Κώστα Κουνέλλη, ζητώντας να ξεκινήσει ο καθαρισμός των παραλιών με το νέο ειδικό μηχάνημα του Δήμου, να αποσυρθούν ορισμένα παλαιά περίπτερα που τελούν εν αχρηστία, να επισκευαστούν και να καλλωπιστούν όλα τα ξύλινα σταντ αγγελιών τελετών, να γίνουν φυτεύσεις δέντρων σε πεζοδρόμια, όπως π.χ. στην οδό Βουρνάζων, στο Μακρύ Γιαλό κ.ά. και να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός του πρασίνου σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους και πάρκα.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις