Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Πήρε την Κτηνιατρική από την Παγανή ο Μουτζούρης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στο αρχοντικό της οικογένειας Τσατραφίλη στον αριθμό 13 της οδού Καραπαναγιώτη, στην περιοχή του γηπέδου, στεγάζεται πλέον η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, εγκαταλείποντας την περιοχή της Παγανής και το κτίριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο περίπου δυο δεκαετίες τώρα στεγαζόταν δωρεάν η Κτηνιατρική. Για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Κτηνιατρικής από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο.

Η προοπτική της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας σε κτίριο στην περιοχή του γηπέδου έχει αναφερθεί σε εκτενές ρεπορτάζ αποκλειστικά από τα Νέα της Λέσβου στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου του 2022 και παρότι από τότε μεσολάβησαν 6 μήνες μέχρι να υπογραφούν τα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες και να μεταφερθεί σταδιακά η υπηρεσία, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έκανε πράξη τη δέσμευσή του να πάρει την υπηρεσία από τις επικίνδυνες καταστάσεις που τροφοδοτούν με την παραμονή τους οι Ρομά περιμετρικά του κτιρίου.  

Όπως έχουν αναδείξει τα Νέα της Λέσβου, η Περιφέρεια μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Πανάγου Κουφέλου, αναζητούσε τα τελευταία 2 χρόνια ακίνητο για τη στέγαση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σκοπεύοντας να εγκαταλείψει την περιοχή της Παγανής με τα όσα συμβαίνουν έξω αλλά κάποιες φορές και μέσα στο κτίριο από παραβατικούς Ρομά.

Το κτίριο όπου στεγαζόταν η υπηρεσία έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα. Το έχουν κατακλέψει έχοντας αφαιρέσει ακόμα και τα κουφώματα από το νομοκτηνιατρείο, ενώ στο παρελθόν σήκωσαν και τη στέγη για να μπουν μέσα. Έχουν σπάσει πόρτες, έκλεβαν σύριγγες και οτιδήποτε αξίας έβρισκαν. Καθώς, δε, οι συνθήκες όχι μόνο δεν βελτιώνονταν αλλά χρόνο με το χρόνο επιδεινώνονταν, ο Περιφερειάρχης αποφάσισε τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας έστω και αν αυτό επιβαρύνει οικονομικά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, μια και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η Κτηνιατρική ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια δεν πληρώνει ενοίκιο για την Κτηνιατρική. 

 

Ο Κώστας Μουτζούρης 

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, σημείωσε ότι «ως Περιφερειακή Αρχή προσπαθούμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των υπηρεσιών μας, αλλά και την πρόσβαση των συναλλασσομένων πολιτών και δυστυχώς για την περιοχή της Παγανής το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο, δεν είχαμε άλλη λύση από το να εγκαταλείψουμε αυτό το κτίριο και να φέρουμε την υπηρεσία μας σε μία περιοχή όπου θα μπορεί ο καθένας να έχει άμεση πρόσβαση και σε υποδειγματικές συνθήκες υγιεινής και χωρίς όχληση. Σας έχω ξαναπεί ότι εμείς ακούμε το προσωπικό μας, καθώς πρέπει να τους παρέχουμε ένα περιβάλλον κατάλληλο, ώστε να μπορούν απερίσπαστα τα στελέχη μας να παράγουν έργο προς όφελος των κτηνοτρόφων μας και της τοπικής οικονομίας». 

 

Στο κτίριο της Κτηνιατρικής 

Η μετεγκατάσταση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας από την περιοχή της Παγανής εντείνει την ανησυχία των γύρω επαγγελματιών. Κι αυτό διότι η Παγανή ερημώνει σταδιακά και οι επαγγελματίες βλέπουν την επόμενη μέρα για τους ίδιους ακόμα πιο δύσκολη, καθώς πλέον οι παραβατικές ομάδες θα μπορούν ακόμα πιο ανενόχλητες να λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή. 

Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει και δεν μπορεί να αφήνει ασυγκίνητους τους τοπικούς φορείς, όπως και το Επιμελητήριο Λέσβου, μέλη του οποίου είναι οι  επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Παγανή και μέχρι τώρα έχουν υποστεί τα πάνδεινα.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img