Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πλουσιότερος μακράν ο Αθανασίου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τα πόθεν έσχες των βουλευτών αναρτήθηκαν χθες από τη Βουλή και μπορεί σε αυτά τα στοιχεία να έχει πρόσβαση ο καθένας, ώστε να διαβάσει τις δηλώσεις, την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών όλων των κομμάτων σ’ όλους τους Νομούς της Ελλάδας.

Οι παρούσες δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν αφορούν το έτος 2021, δηλαδή οι δηλώσεις έγιναν πέρυσι για τον προηγούμενο χρόνο, καθώς φέτος οι δηλώσεις πόθεν έσχες για το 2022 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, μια και προωθείται αλλαγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που υποβάλλονται και αυτό οδηγεί την όλη διαδικασία σε καθυστερήσεις ώστε να τελειώσει μέσα στο 2024, αν και θα αφορά τα εισοδήματα του 2022.

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται σαφές ότι τα πόθεν έσχες που δημοσιεύονται τώρα από τη Βουλή αφορούν την περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών την περίοδο του  2021 και υπ’ αυτή την έννοια, δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμα το πόθεν έσχες του νέου Βουλευτή Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο οποίος δεν έχει υποβάλει δήλωση, αλλά θα υποβάλει το 2024 για το 2023.

Πλουσιότερος ο Αθανασίου

Όπως και σε προηγούμενες δηλώσεις πόθεν έσχες που έχουμε δημοσιεύσει από τα Νέα της Λέσβου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναδεικνύεται στην πρώτη θέση του βάθρου, μακράν των άλλων συναδέλφων του και αυτό δεν οφείλεται τόσο στα εισοδήματά του όσο στις καταθέσεις και την ακίνητη περιουσία την οποία κατέχει από εποχής που ήταν δικαστής ακόμα, καθώς φαίνεται ότι ο ίδιος και η σύζυγός του επένδυαν συνεχώς τις οικονομίες τους σε ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο και τη Λέσβο. 

Εισοδήματα και καταθέσεις

Τα εισοδήματα που δήλωσε ο βουλευτής για το 2021 ανέρχονται σε 110.578,18 ευρώ εκ των οποίων τα 15.300 ευρώ δηλώνονται από τη σύζυγό του και προέρχονται από την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα από ακίνητα, κληρονομιές και άλλες περιπτώσεις, όπως σημειώνεται. Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις του κ. Αθανασίου σε κοινούς λογαριασμούς με τη σύζυγό του (κάποιοι εκ των οποίων έχουν και άλλους συνδικαιούχους) προκύπτει το ποσό των 405.198,23 ευρώ και είναι όλα τα χρήματα σε τράπεζες της Ελλάδας.

Η ακίνητη περιουσία

Εκεί που πραγματικά χρειάζεται ώρα κανείς για να μελετήσει το πόθεν έσχες του κυβερνητικού βουλευτή είναι στην κατηγορία των ακινήτων στα οποία έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας ή του ανήκουν εξ ολοκλήρου.  

Η ακίνητη περιουσία του βουλευτή με τη σύζυγό του είναι μεγάλων διαστάσεων, καθώς έχει δηλωμένες 9 καλλιεργήσιμες εκτάσεις εκ των οποίων οι 8 μέχρι 11 στρέμματα, ενώ μια στην Εύβοια 315 στρέμματα.

Φαίνεται συνιδιοκτήτης τεσσάρων βοσκοτόπων, εκ των οποίων ο ένας είναι μικρός (8 στρέμματα), οι άλλοι τρεις όμως στην Πελοπόννησο είναι 159, 309 και 499 στρεμμάτων. Πρόκειται για πολύ μεγάλες εκτάσεις για τις οποίες μάλιστα είχε ρωτηθεί από τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ σε παρελθούσα δήλωση, απαντώντας ότι πρόκειται για εκτάσεις που έχει αγοράσει το 1992 μαζί με άλλους συναδέλφους του δικαστές και πράγματι αυτό προκύπτει και από τη δήλωση πόθεν έσχες καθώς φαίνεται ότι συμμετέχει σε αυτές τις εκτάσεις με ένα ποσοστό ιδιοκτησίας.

Ο Βουλευτής με τη σύζυγό του έχουν στην ιδιοκτησία τους ή συμμετέχουν σε ποσοστά ως συνιδιοκτήτες σε 8 διαμερίσματα, μία μονοκατοικία, 4 αποθήκες και ένα ισόγειο επαγγελματικό χώρο 60 τετραγωνικά.

Η περιουσία του μοιράζεται μεταξύ Λέσβου, Αθηνών, Πελοποννήσου και Εύβοιας.  

Τέλος, ο κύριος Αθανασίου δηλώνει ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών και η σύζυγός του ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών.

Ο Γιάννης Μπουρνούς

Ο Γιάννης Μπουρνούς ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το έτος χρήσης 2021 είχε δηλώσει το 2022 μαζί με τη σύζυγό του εισοδήματα 87.294,71 ευρώ, τα οποία προέρχονται από την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, από κληρονομιές και από ακίνητα.

Ο κ. Μπουρνούς μαζί με τη σύζυγό του έχουν καταθέσεις στις τράπεζες 7.961,01 ευρώ σε κάποιες εκ των οποίων με συνδικαιούχους.

Στην ακίνητη περιουσία του το μόνο που βλέπει κανείς είναι δύο μικρά διαμερίσματα στην Αθήνα, στον 1ο και 3ο όροφο πολυκατοικιών, το ένα 63 και το άλλο 79 τετραγωνικά. Έχει ένα δάνειο 8.000 ευρώ, το οποίο έχει εξοφλήσει το 2022 και ένα άλλο δάνειο 12.000 ευρώ που πρέπει να το έχει εξοφλήσει μέχρι το 2024.

Ο κ. Μπουρνούς είχε το 2021 στην ιδιοκτησία του δύο αυτοκίνητα 1.200 κυβικών και ένα σκούτερ 150 κυβικά.

Η Μαρία Κομνηνάκα 

Η Βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, έχει εισοδήματα για το 2021 ύψους 85.597,41 ευρώ τόσο από την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα όσο και από την επαγγελματική της ως δικηγόρος.

Έχει καταθέσεις 18.285,65 ευρώ και ένα διαμέρισμα 65 τετραγωνικών στη Μυτιλήνη, ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών και ένα μηχανάκι 150 κυβικά.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img