Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

“Ποδαρικό” με 310 Αμερικανούς!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Επισκέφθηκαν την Αγιάσο και το Καγιάνι και περιηγήθηκαν στο Ιστορικό Κέντρο

Με όμορφες εντυπώσεις, παρά το μουντό σκηνικό του καιρού, αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη χθες το απόγευμα οι Αμερικανοί, κατά βάση, τουρίστες, που έκαναν “ποδαρικό” στο νησί μας με την προσέγγιση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για τη φετινή περίοδο. Το πλοίο “Insignia” έφθασε ανοιχτά του λιμανιού στις 8:30 το πρωί με 310 τουρίστες, που πάτησαν την στεριά με λάντζες, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Μουτζούρης και η Ταμίας, Μαρία Χατζησάββα, για ένα θερμό καλωσόρισμα και διανέμοντας χάρτες της Λέσβου και μινιατούρες με παραδοσιακά προϊόντα.

Το κρουαζιερόπλοιο “Insignia” χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Γκρουπ Αμερικανών αναχώρησαν με πούλμαν του “Picolo travel” για εκδρομές στην Αγιάσο και το Καγιάνι, ενώ οι υπόλοιποι τουρίστες περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης και στην αγορά που ήταν ανοιχτή λόγω των ημερών. Ο Εμπορικός Σύλλογος είχε φροντίσει να υπάρχει και ξεναγός για τις βόλτες των Αμερικανών στο ιστορικό κέντρο, το Κάστρο, την Προκυμαία, κλπ..

Πολλοί από τους τουρίστες είχαν επισκεφθεί και στο παρελθόν το νησί μας, στο πλαίσιο κρουαζιέρας στα νησιά του Αιγαίου και εξέφρασαν την επιθυμία στο επόμενο ταξίδι τους να παραμείνουν για διακοπές, γνωρίζοντας τα παραθεριστικά χωριά και περνώντας ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα από τη θάλασσα. Άλλωστε, όπως τόνισαν, αυτό που επιζητούν είναι η ησυχία, οι καθαρές παραλίες και το παραδοσιακό φαγητό.

Αν και μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος είχε δηλώσει ότι θα διοργάνωνε μια μικρή εκδήλωση καλωσορίσματος για τους πρώτους τουρίστες, τελικά δεν υπήρξε καμία υποδοχή από τους αρμόδιους, αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος κατάφερε να καλύψει το κενό. «Πιστεύουμε στην κρουαζιέρα και βρισκόμαστε δίπλα γιατί θεωρούμε ότι μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον τουρισμό και στην αγορά. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Γι’ αυτό και φροντίσαμε να υπάρχει ξεναγός, ώστε να γνωρίσουν οι τουρίστες την πόλη μας και να θελήσουν να την ξαναεπισκεφθούν», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Γ. Μουτζούρης.

Ο Πρόεδρος και η Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου με τον Ηλ. Πίκουλο

Σε αντίθεση με πέρυσι που προσέγγισαν το λιμάνι τρία όλα κι όλα κρουαζιερόπλοια κι αυτά μέσα στο φθινόπωρο, φέτος, αναμένονται 20 αφίξεις καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Οι επόμενες προσεγγίσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

  • 5 Μαΐου – “Seven Seas”
  • 6 Μαΐου – “Gemini”
  • 14 Μαΐου – “S.S. Voyager”
  • 15 Μαΐου και 20 Οκτωβρίου – “S.S. Explorer”
  • 28 Μαΐου, 1η Ιουλίου και 27 Οκτωβρίου – “Nautica”
  • 18 Ιουλίου – “Riviera
  • 1η Ιουνίου, 13 Ιουνίου, 28 Αυγούστου, 9 Σεπτεμβρίου, 11 Σεπτεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου – “Arethusa”
  • 29 Σεπτεμβρίου Azamara “Journey”.

«Ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε καμία ακύρωση, ούτε αλλαγή ρότας λόγω του καιρού, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, και θα έχουμε μια καλή χρονιά φέτος για την κρουαζιέρα, αλλά σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Οι υποδομές είναι πολύ βασικές για την ανάπτυξη του τουρισμού και πρέπει επιτέλους να δημιουργηθούν στο νησί μας για να καταφέρουμε να κλείσουμε ακόμη καλύτερες συμφωνίες», τόνισε ο Ηλίας Πίκουλος.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις