Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Lesvos Brevet 200km «Ελιά & Πεύκο» 2023

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στις 27 Μαΐου 2023, ένα ακόμα Brevet 200km με την ονομασία «Ελιά και Πεύκο» διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου με εκκίνηση την πόλη της Μυτιλήνης και με μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να την τολμήσουν.

Η διοργάνωση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.

Το Brevet είναι ποδηλατική διαδρομή μη υποστηριζόμενη, όπου οι ποδηλάτες έχουν μόνο όσα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα πάνω στο ποδήλατό τους, καλούμενοι να καλύψουν τη συγκεκριμένη διαδρομή των 200 χλμ. μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο. Νικητές είναι όλοι όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου, το οποίο είναι αρκετό για να απολαύσουν τις ομορφιές της Λέσβου.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, θα δοθεί ατομική εκκίνηση των randonneurs από τις 8 έως τις 9 το πρωί με στόχο την κάλυψη των 200χλμ. μέσα στο χρονικό όριο των 13,5 ωρών. Η διαδρομή έχει 2.900 θετικά υψομετρικά, ξεκινάει από την Μυτιλήνη (εκκίνηση Μουσικό Καφενείο) και θα περάσει από Αρίσβη (1ο σημείο ελέγχου-Ζαχαροπλαστείο Έλενα), Καλλονή, Παράκοιλα, Μεσότοπο, Σκάλα Ερεσού (2ο σημείο ελέγχου-Parasol beach bar), Άντισσα, Βατούσσα, Σκαλοχώρι, Πέτρα, Στύψη (3ο σημείο ελέγχου-Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης), Μανταμάδο, Λουτρόπολη Θερμής, Παναγιούδα και τερματισμό στη Μυτιλήνη (τερματισμός στο Μουσικό καφενείο). Στα σημεία ελέγχου θα υπάρχει τροφοδοσία για τους συμμετέχοντες.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου www.lesvosmtb.gr. Οι εγγραφές λήγουν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή τους οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ BREVET.

Πληροφορίες: [email protected] και 6942821287

200 χιλιόμετρα μέσα στην καταπράσινη Λέσβο,

200 χιλιόμετρα μέσα στο Γεωπάρκο της Λέσβου,

200 χιλιόμετρα από το χθες έως το σήμερα.

Σας περιμένουμε…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img