Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ποια Γηραιά Ήπειρος και… τρίχες κατσαρές;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Εμείς λοιπόν είμαστε «μέλη» ως Ελλάδα μιας Ένωσης, της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σωστά; Όπως ήταν παλαιότερα η Σοβιετική Ένωση, ή όπως είναι σήμερα μια άλλη πιο γνωστή κι «αγαπημένη» σ’ εμάς  ένωση,  αυτή των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ της ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Εκεί λοιπόν (στις ΗΠΑ), που κάθε μια πολιτεία-κράτος, έχει τον δικό της άρχοντα εκλεγμένο, τις δικές της Δικαστικές αρχές, τους δικούς της νόμους, το δικό της φορολογικό σύστημα, έχουν και έναν γενικό Πρόεδρο που εκπροσωπεί όλες τις πολιτείες μαζί. Αλλά όλες μαζί συγκροτούν ένα ενιαίο κράτος, και αντιδρούν σαν μια γροθιά (βλέπε Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και αλλαχού), όταν κάποια απ’ αυτές (τις πολιτείες) απειληθεί, καταπατηθούν κυριαρχικά της δικαιώματα, παραβιαστούν τα σύνορά της κλπ. κλπ..  

Π.χ. Δεν μπορεί να κινδυνέψει η Αϊόβα και να μην αντιδράσουν και η Ιντιάνα και η Καλιφόρνια και το Κάνσας, αλλά  και όλες οι άλλες πολιτείες; Και έτσι είναι το σωστό. ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ; Έλα ντε!!!! Μ’ εμάς όμως τι γίνεται; Με την δική μας ένωση (ΕΕ. Πρώην ΕΟΚ);  Μ Π Α Χ Α Λ Ο. Εμείς που κινδυνεύουμε άμεσα, απειλούμαστε συνεχώς, παραβιαζόμαστε καθημερινά, επίσης μισό κράτος-μέλος αυτής της Ένωσης (Κύπρος) τελεί υπό  κατοχή σχεδόν 50 χρόνια από τον ίδιο ταραξία (ΤΟΥΡΚΙΑ), πού είναι η σοβαρότητα, η αποτελεσματικότητα και η αυστηρότητα της Ευρώπης, σε μια μάλιστα υπό ένταξη χώρα (Τουρκία), και να της κόψει τα φτερά; 

Πού είναι οι οικονομικές κυρώσεις και οι αποκλεισμοί από τα Διεθνή Φόρα, ώστε να αποκλειστεί και να απομονωθεί ο συνήθης ταραξίας; Πού είναι ο Ευρωπαϊκός στρατός, που υποτίθεται υπάρχει για να προστατεύει τα σύνορα της Ένωσης όταν κινδυνεύσουν; Τους είδαμε και στον Έβρο. Μας άφησαν μόνους. Και καλά οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις των «φίλων» στην Ευρώπη, ας πούμε ότι έχουν μεγάλα συμφέροντα και δεν θέλουνε να κοντραριστούν με την Τουρκία. Οι πολίτες όμως  αυτών των κρατών; Που υποτίθεται ότι είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα πολιτισμού (καταπατούνται και παρερμηνεύονται στην Τουρκία συνεχώς), σε θέματα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (καταπατώνται βάναυσα στην Τουρκία συνεχώς), σε θέματα αναγνώρισης ισοτήτων και ιδιαιτεροτήτων (ΛΟΑΤΚΙ, κλπ.) καταπατώνται στην Τουρκία συνεχώς, ανέχεια, αστυνομοκρατούμενο κράτος, πολιτικές διώξεις, κοινωνική τρομοκρατία κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα. 

Πού είναι η ευαισθησία αυτών των κατά τα άλλα ευαίσθητων πολιτών αυτής της έρμης της ΓΗΡΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, που κόπτονται για τα σκυλάκια, τα γατάκια, τις πλαστικές σακούλες, τα χάρτινα καλαμάκια του φραπέ,  το παστούρωμα (αλμπούτζωμα) των ζώων, τις καθαρές ακτές, που κόπτονται επίσης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τα δικαιώματά τους (και καλά κάνουν);;;;;;;; Μήπως αλληθωρίζουν “λίγο”, επειδή είναι μακριά από το κωλ…… συγγνώμη άλλο ήθελα να πω. 

Μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούν οι πολίτες αυτών των «φίλων» κρατών και να πιέσουν τις Κυβερνήσεις τους που περί πολλών τυρβάζουν, ώστε να υπάρχει φρούρηση – ασφάλεια – στρατιωτική παρουσία παντού και για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί στα σύνορα της (κατά τα άλλα) ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; Ας ξεσηκωθούν «οι πολιτισμένοι» επιτέλους Και μετά σου λέει ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και πολιτισμός!!!!!!  Επινεφρίδια καλαβρέζικα!!!! Μη σου πω και μαρινάτα…

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img