Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Πολιτικά αγύρτης, και ψεύτης ο Αλβανός Ράμα…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Λοιπόν για να εξηγούμαστε. Προ ημερών ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πήγε στην Ιταλία και θρασύτατα απευθυνόμενος στους εκεί Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες μεταξύ άλλων είπε: «Μπράβο εδώ εσείς είστε καλά και έχετε την ελευθερία σας, όχι όπως στην Ελλάδα που οι συμπατριώτες μας εκεί καταπιέζονται, και τους αλλάζουν ακόμα και τα ονόματά τους»!!! Δηλαδή εμείς εδώ στην Ελλάδα, αλλάζουμε τα ονόματα των Αλβανών οικονομικών μεταναστών και τους καταπιέζουμε, αν κατάλαβα καλά; 

Λοιπόν για να εξηγιόμαστε ώστε να μην παρεξηγιόμαστε. Επειδή για δεκαετίες δούλευα στο Ληξιαρχείο Μυτιλήνης, όπου εκεί δίνονται τα ονόματα νεογέννητων σε όλους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, άρα και στους Αλβανούς. Αλλαγή μικρού ονόματος ή επιθέτου δεν γίνεται (μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως αλλαγή φύλου κλπ.). Πάμε λοιπόν. Όταν γεννιέται ένα παιδί από Αλβανούς γονείς στην Ελλάδα, πρέπει οπωσδήποτε  να βγάλει διαβατήριο το νεογέννητο, ώστε να μπορούν οι γονείς του να το πάνε στην Αλβανία όταν εκείνοι πάνε για οποιονδήποτε λόγο στην πατρίδα τους. Καλά ως εδώ; Διαβατήριο όμως δεν βγάζεις αν δεν έχεις μικρό όνομα. Έρχονται λοιπόν στο Ληξιαρχείο και οι δύο γονείς του νεογέννητου παιδιού, και δίνουν το όνομα που επιθυμούν στο παιδί τους με την διαδικασία της ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ (πολιτική βάφτιση) π.χ. Endi (αν πρόκειται για αγόρι ή Βlertina αν πρόκειται για κορίτσι κλπ.-κλπ.). 

Επειδή από τα χέρια μου πέρασαν εκατοντάδες ονοματοδοσίες, όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και Αλβανών, το θέμα το γνωρίζω πολύ καλά. Τα συνήθη ονόματα που έδιναν οι Αλβανοί στα παιδιά τους είναι: Blerina, Dula, Edita, Felize, Feta, Illirida (κορίτσια), και  Alketa, Endi, Ramiz, Onur, Alfred, Blendim, Julied, Ilir, Melik (για αγόρια). Εντάξει; Σε κάθε γέννα λοιπόν, το Ληξιαρχείο είναι υποχρεωμένο μαζί με την ληξιαρχική πράξη γέννησης να εκδώσει και χαρτί βάφτισης (ανεξαρτήτως θρησκεύματος των γονέων) και να τα παραδώσει στους γονείς του νεογέννητου. Αν τώρα οι γονείς προηγουμένως έχουν κάνει ονοματοδοσία, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ (αν το βαφτίσουν), να το βαφτίσουν με το ίδιο όνομα που έχουν δώσει και στην ονοματοδοσία. 

Και εδώ αρχίζει η πονηριά τους, και των εδώ Αλβανών, αλλά και του πολιτικού αγύρτη και ψεύτη Ράμα. Τι εννοεί ο ποιητής; Λοιπόν. Παίρνουν οι Αλβανοί την προαναφερθείσα βάφτιση από το Ληξιαρχείο, βρίσκουν έναν αφελή και απονήρευτο Έλληνα ώστε να τους βαφτίσει το παιδί, να τον κάνουν κουμπάρο-συγγενή (θα έχει και τα δωράκια του το βαφτιστήρι από τον νονό) και του λένε δώσε εσύ όποιο όνομα θέλεις, νονός του είσαι!!!! Ο καημένος και αφελής (κακώς) Έλληνας, χωρίς να ρωτήσει αν το παιδί έχει όνομα, δίνει αυτό που επιθυμεί (του πατέρα του, της μάνας του), όποιο επιθυμεί τέλος πάντων, π.χ. Γιώργος, Στέφανος, Αφροδίτη, Δέσποινα κλπ-κλπ. Δεν πάνε να το δηλώσουν οι γονείς του νεογέννητου, μετά την βάφτιση (πονηρά σκεπτόμενοι) το όνομα αυτό, δηλαδή της βάφτισης στο Ληξιαρχείο (άρα το ελληνικό κράτος δεν το γνωρίζει αφού δεν το έχουν δηλώσει), αλλά δεν έχουνε πει και στον νονό ότι εμείς έχουμε δώσει στο παιδί μας όνομα όταν γεννήθηκε με την διαδικασία της ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ, για να του βγάλουμε διαβατήριο, όπως μας υποχρεώνει με δικό της νόμο η πατρίδα μας η Αλβανία. 

Και εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα και η κωμωδία. Προσέξτε. Το παιδί έχει για την Αλβανία το όνομα π.χ. Endi και για την Ελλάδα π.χ. Στέφανος (της βάφτισης που λέγαμε). Μπάχαλο. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν το παιδί πάει στο σχολείο, που μέχρι τότε το φώναζαν Στέφανο, αλλά στο σχολείο εγγράφεται με την ληξιαρχική πράξη γέννησης όπου εκεί φαίνεται το όνομα Endi. Kαι ισχύει μόνο αυτό βέβαια διότι η βάφτιση (με πονηριά) δεν έχει δηλωθεί στο Ληξιαρχείο. Και εκτός των άλλων, όποιο όνομα δηλωθεί πρώτα, αυτό και μόνο αυτό ισχύει και δεν επιδέχεται ούτε αλλαγή, ούτε πρόσθεση. Αυτή λοιπόν την «εκ του πονηρού» πονηριά των συμπατριωτών του, οικονομικών μεταναστών, που κάνουν στην πατρίδα μας, την δήλωσε  ο Ράμα «μεταλλαγμένη», αποκρύπτοντας τα πραγματικά δεδομένα μιλώντας σε Αλβανούς στην Ιταλία, μόνο και μόνο για να προσβάλλει και να δυσφημίσει την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν κάνει μόνο ένας πολιτικά ερμαφρόδιτος, και ηθικά λίγος αρχηγός κράτους!!!!!!!!!!!

*** Για τον Ολυμπιακό, θα τα πούμε την Τρίτη. Καλό και το μπάσκετ, αλλά σαν το ποδόσφαιρο… 

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε στο [email protected]. Δωρεάν…   

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img