Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Πολιτιστικό Κέντρο στην Πελόπη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων δικτύων ύδρευσης στο χωριό

Ένα σημαντικό έργο για το χωριό της Πελόπης, στον Μανταμάδο, θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Πρόκειται για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην πλατεία του χωριού, σε κτίριο που είχε αγοραστεί επί δημαρχίας Στέφανου Αποστόλου και προεδρίας στην Κοινότητα της Μαρίας Κιαχαγιά, το 2007, με πιστώσεις από το πρόγραμμα “Θησέας”. Το ποσό που διατέθηκε από το Ταμείο Αλληλεγγύης, όπου είχε καταθέσει σχετική πρόταση ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, είναι 320.000 ευρώ και η δημοπράτηση του έργου θα βγει στον αέρα τον επόμενο μήνα.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα εγκρίθηκαν 360.000 ευρώ για την καταβολή ενδιάμεσων και τελικών δόσεων σε ήδη εγκεκριμένα έργα. Μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 136 έργα ύψους 60.384.014,43 ευρώ σε 37 Δήμους και Περιφέρειες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ.

Συνολικά από το Ταμείο Αλληλεγγύης έχουν διατεθεί 101.142.953,34 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 25.389.253,53 ευρώ για δημοτικά τέλη και 15.369.685,38 ευρώ για έκτακτες επιχορηγήσεις/αποζημιώσεις.

Η Πρόεδρος της Πελόπης, Μ. Κιαχαγιά

Νέο δίκτυο ύδρευσης

Η Πρόεδρος της Πελόπης, Μ. Κιαχαγιά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, τονίζοντας ότι η μελέτη του έργου ήταν έτοιμη εδώ και χρόνια αλλά έλειπε η χρηματοδότηση για να αποκτήσει το χωριό του το δικό του Κέντρο Πολιτισμού. Εξάλλου, η ίδια ανέφερε ότι πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων δικτύων ύδρευσης στην Πελόπη, ένα εξίσου σημαντικό έργο για τους κατοίκους, δεδομένου ότι στο παλιό δίκτυο υπήρχαν αμιαντοσωλήνες που έχουν αποδειχθεί επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία. 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ΔΕΥΑΛ παρέδωσε αυτό το έργο στο χωριό μας, η μελέτη του οποίου είχε ξεκινήσει το 1999 επί δημαρχίας Δημήτρη Καρατζιτζή και συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από τον Στέφανο Αποστόλου. Ήταν χρόνιο αίτημα των χωριανών και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΔΕΥΑΛ που επιτέλους ικανοποιήθηκε, άρτια και ολοκληρωμένα».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img