Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους έχει μετατραπεί από την Παρασκευή η περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου της Μυτιλήνης στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού μας, καθώς το μικρό πάρκο-χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει διαμορφωθεί γι’ αυτές τις μέρες έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων της Μυτιλήνης, όσο και κατοίκων από τα χωριά. Το Καρουζέλ, το τρενάκι και τα άλλα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά, αλλά και το βιβλιοπωλείο, το αναψυκτήριο που δίνει την ευκαιρία για συναντήσεις και για να χαλαρώνουν οι γονείς όσο παίζουν τα παιδιά τους, τροφοδοτούν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο γιορτινό κλίμα της Μυτιλήνης.  

Το τρενάκι και το Καρουζέλ έχουν την τιμητική τους
Εδώ και ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Συμεών Χαραλάμπους μαζί με τα παιδιά
Μικροί και μεγάλοι φωτογραφίζονται μπροστά στον μεγάλο Άη-Βασίλη που έχει τοποθετηθεί στο πάρκο
Το αναψυκτήριο για να χαλαρώνουν, όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, οι γονείς καθώς παίζουν τα παιδιά τους

Αυτό φαίνεται ότι έχει θετική επίδραση και στην αγορά, όπως τουλάχιστον ανέφερε στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Μουτζούρης. «Η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν φαντασμαγορική και κατέβηκε ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στα Νέα της Λέσβου. Και συνέχισε: «Η κίνηση την Παρασκευή στην αγορά ήταν αυξημένη, καθώς οι καταναλωτές κατεβαίνοντας για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έκαναν και μία βόλτα στα μαγαζιά και αυτό συνεχίστηκε και το Σάββατο, τη Δευτέρα και σήμερα (σ.σ. προχθές) και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, οπότε θα έρθουμε και εμείς εντείνοντας από πλευράς Ερμού με τις δικές μας εκδηλώσεις που θα ανακοινώσουμε εντός των ημερών, ώστε πλέον το σύνολο των εκδηλώσεων και της γιορτινής δραστηριότητας κατά το μήνα Δεκέμβριο να ξεκινά από το Δημοτικό Θέατρο και να επεκτείνεται στην Ερμού»

Διάφορα άλλα παιχνίδια για μεγαλύτερα παιδιά

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης φάνηκε αισιόδοξος για την κίνηση του μηνός Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας ότι «είναι μία περίοδος που ο καθένας είτε λίγο, είτε πολύ κάνει προμήθειες για δώρα για φίλους και συγγενείς και οι γονείς για τα παιδιά τους και για τους εορτάζοντες. Θεωρούμε ότι σε ένα δύσκολο χειμώνα έχουμε τη θετική συγκυρία των καλών τιμών στο ελαιόλαδο, που αυτό αν θέλετε δίνει ένα επιπλέον εισόδημα στα νοικοκυριά που έχουν κάποια χωράφια, αλλά και η πληρωμή των επιδοτήσεων που έπαιζε ανέκαθεν ρόλο για την αναθέρμανση της αγοράς και πιστεύουμε ότι φέτος βοηθά προς αυτό και το πιο γιορτινό κλίμα που το έχουμε ανάγκη όλοι».

Υπάρχει ωστόσο και μία αρνητική πλευρά που έχει να κάνει με το στολισμό της Μυτιλήνης, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος δέχτηκε παράπονα από τους καταστηματάρχες στην περιοχή Λαδάδικα, οι οποίοι παραπονούνται για ελλιπέστατο στολισμό, όπως όμως διευκρίνισε ο κ. Μουτζούρης «κάναμε άμεσα παρέμβαση στο Δήμο καθώς οι συνάδελφοι έχουν δίκιο και έχουμε τη διαβεβαίωση ότι οι ελλείψεις στον στολισμό σε αυτή την περιοχή θα τακτοποιηθούν άμεσα».

Τόπος συνάντησης για μικρούς και μεγάλους αυτές τις μέρες ο χώρος δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο

Ο Π. Τσακύρης

Ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και για τη θετική επίδραση που έχει το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην τοπική κοινωνία δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας σημείωσε ότι «καταβάλλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε μία προσπάθεια για να ομορφύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το Δήμο μας αυτές τις ημέρες των γιορτών και να δώσουμε μία διέξοδο ψυχαγωγίας και ξεγνοιασιάς για τους γονείς με τα παιδιά τους. Τα θετικά σχόλια που έχουμε δεχτεί από την Παρασκευή πραγματικά μας έχουν συγκινήσει. Τα χαμόγελα που βλέπουμε στα πρόσωπα των συνδημοτών μας και κυρίως στα μικρά παιδιά είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και ακόμα τώρα αρχίζουμε, θα δείτε και άλλα μέχρι τις γιορτές», είπε ο ίδιος ευχαριστώντας τους συνεργάτες του για τη βοήθειά τους.

- Advertisement -

More articles

spot_img