Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Πόλος έλξης η γιορτή του κάστανου

Είναι μια γιορτή που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται τον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου για την υποδοχή του χειμώνα. Και όμως φέτος ο… ανοιξιάτικος καιρός έκανε την 13η γιορτή του Κάστανου πόλο έλξης για χιλιάδες ντόπιους καθώς και επισκέπτες που κατέκλυσαν από το πρωί την Αγιάσο.

Όπως ανέφεραν οι ντόπιοι, η φετινή κίνηση συναγωνίζεται εκείνη του προσκυνήματος του Δεκαπενταύγουστου, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο θεσμός έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο αφού αποτελεί μια ευκαιρία για να επισκεφθούν το κεφαλοχώρι του λεσβιακού Ολύμπου για να γευτούν τους ντόπιους καρπούς, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και να απολαύσουν την ομορφιά της φθινοπωρινής φύσης και το αξεπέραστο πολύχρωμο τοπίο του καστανιώνα της Αγιάσου.

Ανάμεσα στους επισκέπτες και Τούρκοι τουρίστες που συνδύασαν την επίσκεψή τους στο νησί με την γιορτή του Κάστανου.

Τη Γιορτή συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς (Αναγνωστήριο “Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ” Αγιάσου, Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου “Ο ΕΡΜΗΣ”, Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου “Ο ΣΑΤΥΡΟΣ”, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) Μυτιλήνης).