Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Πόλος έλξης ο Κερασιώνας της Αγιάσου!


Πλημμύρισε κόσμο από όλο το νησί και από την Τουρκία χθες η Αγιάσος για την Γιορτή του Κερασιού, που γνώρισε για μια ακόμη χρονιά μεγάλη επιτυχία, αφού αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για απόδραση, περίπατο και αναψυχή μέσα στην φύση με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής. Από νωρίς το πρωί ανηφόρισαν προς τον ορεινό οικισμό λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με έκτακτα δρομολόγια, πούλμαν με επισκέπτες από τα απέναντι παράλια που είχαν προγραμματίσει αυτή την εκδρομή εδώ και μέρες και φυσικά ΙΧ από κάθε περιοχή της Λέσβου για να γευτούν τα κεράσια και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Παρόντες στη γιορτή ο Π. Χριστόφας, ο Ν. Γιαννάκας, ο Λ. Κοτσώνης και φυσικά ο Πρόεδρος της Αγιάσου, Κ. Ρούσσας

Η καρδιά της Γιορτής χτυπούσε στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου υπήρχε έκθεση μεγεθυμένων φωτογραφιών της Κοινότητας Αγιάσου, σχετικών με την παραγωγή και την ιστορία του Αγιασώτικου κερασιού. Στον ίδιο χώρο, το ζαχαροπλαστείο “Σουσαμλή” ετοίμαζε και πρόσφερε στους επισκέπτες διάφορα εδέσματα από κεράσι, ενώ η Ποτοποιία Σαμαρά παρουσίασε και κερνούσε στο περίπτερό της το νέο προϊόν της KALESMA (λικέρ από κεράσι). 

Τα δραστήρια μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Στο Δημοτικό Πάρκο, έδρα της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας “Visit Agiasos”, λειτούργησε έκθεση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το φορέα σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Γυμνάσιο Αγιάσου. Στον ίδιο χώρο, οι μικροί επισκέπτες διασκέδαζαν με face painting, zumba και δημιουργικά παιχνίδια από την ομάδα του “Οxygen Academy”.

Μεγάλη συμμετοχή είχε επίσης ο περίπατος και η ξενάγηση από τον Μάκη Αξιώτη στον κερασιώνα του Παναγιώτη Μ. Λαλά στη θέση “Φολίδι”, ενώ το μεσημέρι ξεκίνησε μεγάλο μουσικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, που κράτησε μέχρι το βράδυ.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img