Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πόλος έλξης οι πίνακες του Γ. Γιαννέλλη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ούτε μια μέρα δεν αφήνουν αναξιοποίητη η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Μυτιλήνης. Καθημερινά στόχος των καθηγητών είναι να προσφέρουν τα μέγιστα στους μαθητές με την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για την κατάλληλη κατάρτιση και εκπαίδευση. Μέσα στις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί το σχολείο εντάσσονται και οι επισκέψεις πολιτιστικού περιεχομένου, συνδυάζοντας με διαδραστικό τρόπο την μάθηση με την γνωριμία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου. 

Την περασμένη Τρίτη, μάλιστα, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας επισκέφτηκε το Παλαιό Δημαρχείο δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές του να έρθουν σε επαφή με τα έργα τέχνης που έχει δωρίσει ο συλλέκτης και πρώην Βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Γιαννέλλης, στον Δήμο Μυτιλήνης

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας «το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ΣΔΕ Μυτιλήνης βρέθηκε στους χώρους του παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης. Εκεί μας έγινε μια περιήγηση στο ιστορικό κτίριο από τον γραμματέα του δημάρχου κ. Σαρρή και κατόπιν απολαύσαμε έργα Λέσβιων ζωγράφων τα οποία δώρισε ο πρώην βουλευτής και συλλέκτης Γιάννης Γιαννέλλης στον Δήμο Μυτιλήνης. Η δωρεά του το 2020 περιελάμβανε 162 πίνακες ζωγραφικής 40 γνωστών ζωγράφων του νησιού, λιθογραφίες, στολές από την Σμύρνη, βιβλία που κοσμούν τις προθήκες και τους τοίχους του διώροφου Παλαιού Δημαρχείου της Μυτιλήνης το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Οι μαθητές μας έμειναν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη και την ευκαιρία που τους δόθηκε να βρεθούν στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img