Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Πως ο καβγάς δύο συνεταίρων….βαφτίστηκε ληστεία!

Άδικη αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία από ανακοίνωση της αστυνομίας περί ληστείας που έκαναν 41χρονος και 48χρονος σε βάρος 61χρονου τον οποίο οι δύο πρώτοι φέρονται με την ανακοίνωση να ακινητοποίησαν στο αυτοκίνητό του και να του επιτέθηκε ο 41χρονος παίρνοντας μαζί με τον 48χρονο αυτοκίνητο το οποίο είχε μέσα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Διαβάζοντας κάνεις την ανακοίνωση της αστυνομίας (η οποία δυστυχώς αναπαρήχθη αβασάνιστα από διαδικτύου) και ουσιαστικά έχει τροφοδοτηθεί με ανευθυνότητα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης – του δίνεται προς στιγμήν η αίσθηση ότι πραγματοποιήθηκε ληστεία στη Μυτιλήνη ανησυχώντας για το τι συμβαίνει στον τόπο μας. Ποιο είναι όμως το πραγματικό περιστατικό; Ο 61χρονος φερόμενος ως θύμα ληστείας και είναι συνεταίρος με τον έναν εκ των δύο φερόμενων ως δραστών ενώ ο άλλος είναι ο επαγγελματίας οδηγός που δουλεύει πάνω στο αυτοκίνητο. Ο 48χρονος και 41χρονος που καταγγέλθηκαν  για ληστεία επιτέθηκε  είναι ο συνεταίρος και ο οδηγός του αυτοκινήτου Ταξί και η αστυνομία δεν αναφέρει ούτε  τον τύπο του αυτοκινήτου που αφαιρέθηκε ότι είναι επαγγελματικό όχημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας το αυτοκίνητο  είχε σοβαρό πρόβλημα στο ταξίμετρο και δεν έπρεπε να κυκλοφορεί μέχρι σήμερα Σάββατο που ήταν προγραμματισμένο να επισκευαστεί σε συνεργείο. Όταν ο ιδιοκτήτης του μισού Ταξί διαπίστωσε ότι ο συνέταιρος του είχε κινήσει το όχημα ενώ δεν έπρεπε άρχισε να τον ψάχνει με τον οδηγό. Όταν το βρήκε οι δύο συνέταιροι διαφώνησαν μεταξύ τους για το αν το αυτοκίνητο πρέπει να ακινητοποιηθεί ή να συνεχίσει μέχρι την επισκευή να κινείται και τότε ο κατηγορούμενος για ληστεία  το αφαίρεσε μετά από τον σοβαρό καβγά μεταξύ τους για να το οδηγήσει στο συνεργείο.

Ο 61χρονος κατήγγειλε τον  συνεταίρο του για ληστεία αντιλαμβάνεται όμως εύκολα ο καθένας τι τελικά έχει συμβεί ότι δεν πρόκειται για ληστεία αλλά για καβγά δύο συνεταίρων που είχε άσχημη κατάληξη, καθώς το Ταξί έπρεπε να ακινητοποιηθεί και δεν ήταν δυνατόν να κυκλοφορεί με προβληματικό ταξίμετρο.

Τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ με υπευθυνότητα ενημερώνουν τους αναγνώστες τους αν και παραθέτουμε αυτούσια και την ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία προκαλεί αδικαιολόγητη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Σημειωτέον ότι ο 61χρονος κατηγορείται μετά από μήνυση που κατέθεσε ο συνεταίρος του  για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  

 

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί στη Μυτιλήνη, κατηγορούμενοι για ληστεία

Συνελήφθησαν, χθες (08-07-2022) στη Μυτιλήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) ημεδαποί (41χρονος και 48χρονος), οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της ληστείας και της πρόκλησης φθορών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, απογευματινές ώρες χθες σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού και κινούμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν όχημα που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός και ακολούθως ένας εξ’ αυτών (41χρονος) αφού του επιτέθηκε προκαλώντας και φθορές στα ρούχα του, αφαίρεσε από την κατοχή του με χρήση βίας το όχημα, σε εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχε το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ και -2- ζευγάρια γυαλιά αξίας -110- ευρώ.

Κατά την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι, ο 48χρονος συλληφθείς, κατείχε κυνηγετικό όπλο χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης και σε βάρος του 61χρονου, μετά από σχετική καταγγελία, για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργούν -κατά περίπτωση- αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

 

 

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img