Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πού πήγαν τα κλεμμένα τάματα του Ταξιάρχη;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε ποινή 5 ετών φυλάκισης, η οποία μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και η εφαρμογή της έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει στο Εφετείο, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων για την κλοπή των τιμαλφών, τέλη Φεβρουαρίου του 2012, στο Ναό του Ταξιάρχη Μανταμάδου. Το δικαστήριο απάλλαξε τον γιο του κατηγορουμένου (κατηγορούμενος και ο ίδιος) καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε από την ακροαματική διαδικασία η ενεργός συμμετοχή του στην κλοπή, παρότι αναφέρθηκαν προσπάθειες μεσολάβησής του εκ των υστέρων.

Πρόκειται για τη μεγάλη διάρρηξη που έγινε στο προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών από 3 άτομα που κατάφεραν να μπουν στην εκκλησία και να αδειάσουν τέσσερις προθήκες τάματα από χρυσό και ασήμι, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι κυμαίνεται γύρω στις 150.000 ευρώ, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αν και επίσημα η εκκλησία του Μανταμάδου δεν τα έχει εκτιμήσει καθώς, όπως έχει αναφερθεί, δεν ήταν καταγεγραμμένα με την οικονομική τους αξία.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, στην κλοπή εμπλέκονται άλλα δύο άτομα που δεν βρίσκονται στη ζωή καθώς δολοφονήθηκαν λίγο καιρό μετά την διάρρηξη στην περιοχή του Ευεργέτουλα και μάλιστα παρών στο δικαστήριο, ως μάρτυρας κατηγορίας, βρίσκεται και ο βαρυποινίτης που έχει καταδικαστεί γι’ αυτά τα αδικήματα, σημειώνοντας ότι στην κλοπή εμπλέκεται και ο άνθρωπος που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Απ’ ό,τι φαίνεται από την εξέλιξη της υπόθεσης, το έγκλημα το 2012 στα Κεραμειά που είχε συγκλονίσει τη Λέσβο ουσιαστικά, όπως έχουμε ξαναγράψει, οφειλόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών γι’ αυτή τη διάρρηξη, καθώς όπως δηλώνει ο βαρυποινίτης, είχε προειδοποιήσει τον κατηγορούμενο να επιστρέψει πίσω τα κοσμήματα στο προσκύνημα, μια και, όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν δεχόταν την κλοπή στο Μανταμάδο έχοντας σεβασμό για τον Άγιο.

Έτσι κι αλλιώς οι εμπλεκόμενες πλευρές φαίνεται ότι είχαν διαφορές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η κλοπή στο προσκύνημα ήταν η σπίθα που άναψε για να βρεθούν οι δύο από τους εμπλεκόμενους νεκροί και απανθρακωμένοι μέσα σε αυτοκίνητο και ο κατηγορούμενος για το φόνο τους στη φυλακή. Χρόνια αργότερα, όπως είχαν γράψει πρώτα τα Νέα της Λέσβου, έφτασε στο ακροατήριο η υπόθεση μετά από παρακολούθηση και ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν  τις κατηγορίες σημειώνοντας ότι δεν αποδεικνύεται από πουθενά η συμμετοχή τους, ενώ το γεγονός ότι είχαν θεαθεί λίγες μέρες πριν τη διάρρηξη μέσα στο ναό καθώς καταγράφηκαν από τις κάμερες, αυτό το απέδωσαν σε προσκύνημα στον Ταξιάρχη και όχι ότι βρέθηκαν εκεί για να καταστρώσουν το σχέδιό τους. Γεγονός είναι ότι η υπόθεση αυτή κλείνει χωρίς να έχουν βρεθεί τα τιμαλφή από το προσκύνημα του Μανταμάδου, τα οποία άγνωστο πού έχουν κατευθυνθεί ή πού είναι κρυμμένα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img