Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

«Πού το είδατε το λουκέτο;», λέει ο Αθανασίου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την ώρα που οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης βρίσκονται σε επαφή με τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις διερευνώντας το πλαίσιο αν μπορούν από το Δεκέμβριο να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων και ενώ χθες το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας το Εργατικό Κέντρο και οι συνταξιουχικές ενώσεις, παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου διερωτάται ούτε λίγο, ούτε πολύ “πού είδε η εφημερίδα μας το λουκέτο στη μονάδα”.  Μετά το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής που προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία, υπό τον τίτλο «Κλείνουν Κέντρα Υγείας και ιδρύουν Βάστριες», ο κ. Αθανασίου απευθύνεται με επιστολή του προς την εφημερίδα μας, σημειώνοντας ότι το Κέντρο Υγείας δεν κλείνει, αλλά τροποποιείται το ωράριό του. Όπως μάλιστα ο ίδιος αποκαλύπτει μέσα από την επιστολή του στα Νέα της Λέσβου, ο περιορισμός του ωραρίου της μονάδας της Επάνω Σκάλας η οποία τίθεται και εκτός λειτουργίας τα σαββατοκύριακα με εξαίρεση το πρωινό του Σαββάτου γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθεί το νοσοκομείο. Με άλλα λόγια, καθώς το Βοστάνειο μετράει ιατρικές απώλειες ειδικά τα τελευταία χρόνια, έρχεται το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να το στηρίξει και κλείνει κατά το ήμισυ τη μονάδα της Επάνω Σκάλας, προκειμένου να κατευθύνει τους γιατρούς στο νοσοκομείο! 

Ενώ θα περίμενε κανείς το νοσοκομείο, όπως γινόταν τόσα χρόνια, να λειτουργεί με δικό του ιατρικό προσωπικό χωρίς να επηρεάζει τις άλλες μονάδες, προσπαθούν απεγνωσμένα από την Αθήνα να θεραπεύσουν τις ελλείψεις ανακυκλώνοντας τους ίδιους γιατρούς, τους οποίους κόβουν από την Επάνω Σκάλα για να τους στείλουν στο Βοστάνειο!

Η επιστολή Αθανασίου

Με την επιστολή του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής καταλογίζει στην εφημερίδα μας ότι παραπληροφορεί, δείχνοντας να μην έχει σωστή ενημέρωση γι’ αυτό που πάει να συμβεί από την 1η Δεκεμβρίου και πολύ δε περισσότερο καμία διάθεση να διεκδικήσει την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Αθανασίου έχει ως ακολούθως:

«κ. Διευθυντά στο πρωτοσέλιδο του από 18-11-2022 της εφημερίδας σας «τα Νέα της Λέσβου», αναφέρεται: «Καταργούν Κέντρα Υγείας και ιδρύουν Βάστριες». Τίτλος, ο οποίος παραπληροφορεί, δεδομένου ότι: 

  1. Δεν καταργούνται τα Κέντρα Υγείας, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στο δημοσίευμα και μάλιστα ότι δήθεν για «να ιδρυθούν Κέντρα Μεταναστών».
  2. Απλά κ. Διευθυντά, καθορίζεται νέο ωράριο λειτουργίας του Κ.Υ. Μυτιλήνης τις καθημερινές από τις 07.00 έως 21.00 και, ύστερα από διευκρίνιση με νέα πράξη, τα Σάββατα από τις 08.00 έως τις 15.00. Ο περιορισμός αυτός κρίθηκε από τη Διοίκηση απαραίτητος για να εξυπηρετείται καλύτερα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

Απορούμε λοιπόν, γιατί αυτός ο παραπλανητικός τίτλος του πρωτοσέλιδού σας; Επιπλέον, από πού συμπεράνατε ότι «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γκρεμίζει» τις δομές  Υγείας; Θα έπρεπε να γνωρίζετε το πολυεπίπεδο έργο που έχει κάνει η Κυβέρνησή μας στην Υγεία και ειδικά στις δομές Υγείας του νησιού μας. 

Παρακαλώ για τη δημοσίευση αυτής της παρέμβασής μου στον ανάλογο χώρο της έγκριτης εφημερίδας σας.

Με τιμή,

Χαράλαμπος Αθανασίου, Αντιπρόεδρος της Βουλής».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Η απάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και κυβερνητικού βουλευτή στο Νομό Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου μας εκπλήσσει! Ενώ θα περίμενε κανείς από τον κ. Αθανασίου να διεκδικήσει άμεσα την ανάκληση της απόφασης, ο ίδιος φροντίζει να ευθυγραμμιστεί με αυτήν την επιλογή, η οποία κραυγαλέα επιδεινώνει την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στη Μυτιλήνη! 

Ας μην προσπαθεί ο αξιότιμος κύριος Αντιπρόεδρος να ψαρέψει σε θολά νερά όταν μιλά για παραπληροφόρηση και για διαστρέβλωση της αλήθειας γιατί τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

Η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης μειώνεται από το Δεκέμβριο κατά το ήμισυ και συγκεκριμένα κατά 10 ώρες τις καθημερινές, ενώ με εξαίρεση την πρωινή λειτουργία του Σαββάτου, η μονάδα κατεβάζει ρολά τα σαββατοκύριακα! Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Υγείας βάζει λουκέτο κατά το ήμισυ στο Κέντρο Υγείας της Επάνω Σκάλας και δεν γράψαμε τίποτα περισσότερο από αυτό την Παρασκευή, αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Έχει καταλάβει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ότι εδώ δεν μιλάμε για τροποποίηση του ωραρίου της μονάδας όπως επικαλείται, αλλά για κουτσούρεμα κατά το ήμισυ;;; 

Και φυσικά, ναι, όταν το ωράριο μιας κρίσιμης μονάδας περιορίζεται στο 46%, αυτό που διαπιστώνει κανείς με τον κοινό νου είναι ότι το Υπουργείο Υγείας περιορίζει την παροχή υγείας γιατί «δεν έχει» για τη δημόσια υγεία και πρέπει να ανακυκλώσει τους ίδιους γιατρούς στο νοσοκομείο. Όταν όμως πρόκειται για τις Βάστριες, η συνέπεια και η προσήλωση με την οποία εκτελεί αυτά τα έργα δεν επηρεάζεται… και πόλεμος να γίνει!

Το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης μέχρι τώρα λειτουργεί 168 ώρες την εβδομάδα και από την 1η Δεκεμβρίου θα λειτουργεί μόνο 77 ώρες την εβδομάδα! Γράφουμε κάτι που δεν καταλαβαίνετε κύριε Αντιπρόεδρε;;;

Θα περιμέναμε από τον κ. Αθανασίου αντί να προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο καλύπτοντας συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές που υποβαθμίζουν την περίθαλψη του λαού, να σταθεί ο ίδιος δίπλα στις ανάγκες των ασθενών και να διεκδικήσει ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλλά τουλάχιστον ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ, όπως αυτό που γίνεται τώρα με τη μονάδα της Επάνω Σκάλας.

                                                                                   Στρατής Σαμιώτης

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img