Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“Πράματα και θάματα” για τον Άγιο Βαλεντίνο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πράματα και θάματα ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, μετατρέποντας την επέτειο σε μια βδομάδα γιορτές αγοράς, με στόχο να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να τονωθεί η κίνηση στην αγορά σε μια περίοδο που παρά τις εκπτώσεις, λόγω του χειμώνα, ο κόσμος είναι συγκρατημένος. Η διοίκηση του Εμπορικού συλλόγου με ανακοίνωσή της καλεί όσους μπορούν να προσφέρουν γλυκά για τα κεράσματα που θα γίνονται στην αγορά, να απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο και να το δηλώνουν καθώς κάθε βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια είναι επιθυμητή. 

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εβδομάδα Δευτέρα 12 – Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, όπου σε όλη την αγορά από τα ηχεία του συλλόγου θα μεταδίδεται μουσική και θα αναλαμβάνουν εμβόλιμα και djs, ενώ ανάλογα με την ημέρα οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε χορευτικά σχήματα με βαλς, ταγκό και άλλους χορούς για τους οποίους απαιτούνται δύο άτομα. Επίσης προβλέπεται και διαγωνισμός τραγουδιού καθώς και jazz συναυλία με το σαξόφωνο του κ. Δούκα, ενώ την Παρασκευή το πενθήμερο των εκδηλώσεων θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα Εfapax. 

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου κάνει μια προσπάθεια να ζεστάνει το κλίμα στην αγορά με μουσικές και άλλες νότες που βάζουν στο επίκεντρό τους τον έρωτα, την αγάπη και τη συντροφικότητα. Και όλα αυτά ενώ στη μέση της αγοράς βρίσκεται η καθολική εκκλησία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, που θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες και τα ερωτευμένα ζευγάρια για να δουν από κοντά το μικρό αυτό τεμάχιο ανθρώπινου λειψάνου που αποδίδεται στον Άγιο Βαλεντίνο, αν και δεν είναι μόνο ένας ο Άγιος Βαλεντίνος στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν. 

Σε κάθε περίπτωση το απότμημα του λειψάνου που αποδίδεται στον Άγιο Βαλεντίνο είναι, δεν είναι Άγιο Λείψανο, αποτελεί μια ευκαιρία για να μετατραπεί η Ερμού σε πόλο έλξης ανήμερα της γιορτή του Αγίου και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Κάθε προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν για προσέλκυση τουρισμού με μοχλό αυτό το προσκύνημα, έπεσε στο κενό καθώς δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και αυτό ήταν λογικό, καθώς τμήμα του λειψάνου του Αγίου εκτίθεται και στην Αθήνα, ενώ σε καμία περίπτωση η Λέσβος και η Αθήνα δεν μπορούν λόγω αυτού του λειψάνου να αποτελέσουν προορισμό για ερωτευμένους, όταν το παγκόσμιο προσκύνημα τουλάχιστον για εκείνους που θέλουν να πιστεύουν στον Άγιο Βαλεντίνο γίνεται στο Τέρνι της Ιταλίας και εναλλακτικά στη Ρώμη. 

Μέσα στο πρόγραμμα που σημειώνουμε παραπάνω θα πρέπει να σημειωθεί και η Θεία Λειτουργία στην Καθολική Εκκλησία ανήμερα της γιορτής, όπως και ο Εσπερινός το προηγούμενο απόγευμα κατά τη διάρκεια του οποίου γινόταν στο παρελθόν η λιτάνευση του λειψάνου στην αγορά, αυτό όμως τα τελευταία χρόνια ατόνησε. Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, τόνισε ότι «κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να μετατρέψουμε σε μια μεγάλη γιορτή αγάπης για την αγορά της Μυτιλήνης τη γιορτή των ερωτευμένων, να στολίσουμε τα μαγαζιά μας στο κλίμα των ημερών, θα έχουμε μουσικές, τραγούδια, χορούς, κεράσματα και καλούμε τον κόσμο να κατέβει στην αγορά καθώς επίσης και τους επαγγελματίες που μπορούν να στηρίξουν το σύλλογό μας με κεράσματα, να βοηθήσουν. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε για τον τόπο και την αγορά της Μυτιλήνης η οποία είναι μια μεγάλη αγορά και οι τουρίστες που την επισκέπτονται δηλώνουν ενθουσιασμένοι, ασχέτως που κάποιες φορές οι ντόπιοι δεν το καταλαβαίνουν. Εμείς ως διοίκηση του συλλόγου βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα μέλη μας, να στηρίξουμε την αγορά και να δώσουμε ένα γιορτινό κλίμα με την δύναμη του έρωτα».  

spot_img

More articles

spot_img