«Πρασινίζουν» αρκετά γήπεδα!

Συνεχίζεται η προσπάθεια για να πρασινίσουν τα περισσότερα γήπεδα στο νησί μας. Η αλήθεια είναι πως εν έτει 2020, δεν νοείται τα γήπεδα της Λέσβου να μην έχουν χόρτο. Πάντως τα μηνύματα που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά θετικά, καθώς σιγά-σιγά υπάρχει πρόθεση από τους αρμόδιους φορείς να πρασινίσουν σχεδόν όλα τα γήπεδα και ειδικά των ομάδων που αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία και φέτος αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν, αφού μετά από απόφαση της ΕΠΣΛ είναι υποχρεωτικό οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας να παίζουν σε γήπεδα με χόρτο. 

Με χαρά, λοιπόν, είδαμε τις προηγούμενες μέρες να μπαίνουν μπουλντόζες στο γήπεδο της Φίλιας, με την τοπική ομάδα να είναι μία από αυτές που ξεσπιτώθηκαν. Το ότι μπήκαν μπουλντόζες στον χώρο, αυτό από μόνο του δείχνει την προθυμότητα να αρχίσουν τα έργα και η Φίλια να αποκτήσει το δικό της γήπεδο. 

Επίσης στην λίστα βρίσκεται και το γήπεδο της Σκάλας Καλλονής, το οποίο η αλήθεια είναι πως έχει αργήσει αρκετά, όμως μετά από παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου φαίνεται μια αχτίδα φωτός και σε αυτή την περίπτωση, με την ελπίδα σύντομα η Προοδευτική που επίσης αναγκάστηκε να φύγει και να δώσει τα παιχνίδια στο «Κώστας Κεντέρης» να επιστρέψει στην φυσική της έδρα, όταν με το καλό τελειώσει το έργο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το γήπεδο της Ανεμότιας.

Να σημειωθεί πως σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και το γήπεδο της Ερεσού και είναι πλέον θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν τα έργα και να μπει ο τάπητας.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα που πρέπει να πρασινίσουν, όπως είναι αυτά σε Στύψη, Παράκοιλα, Μανταμάδο και Πολιχνίτο όπου ειδικά στο τελευταίο υπάρχει και στίβος.

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή όλα τα γήπεδα της Λέσβου θα είναι πράσινα.