Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“Πράσινο φως” για την παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” θα μπορούσε να πει κανείς για την δρομολόγηση του έργου κατασκευής της παράκαμψης του Αγίου Ισιδώρου, στο Πλωμάρι, που διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, από το 2017, από την Περιφέρεια Αττικής ως έμπρακτη στήριξη στο νησί μας μετά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την ίδια χρονιά την Βρίσα και το Πλωμάρι. Μόλις πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για τον καθορισμό των τιμών για τις απαλλοτριώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για την δημοπράτηση του έργου. 

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις στις διαδικασίες ανάθεσης του έργου και για τον λόγο αυτό η Περιφερειακή Αρχή ζήτησε παράταση στην κατασκευή του και κατά συνέπεια στην απορρόφηση του συγκεκριμένου ποσού μέχρι το 2025. Πριν από ένα χρόνο το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την υπαγωγή του έργου στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου για τον Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν καθοριστεί οι τιμές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με την μελέτη, η κατασκευή της παράκαμψης που θα ξεκινά από την ποτοποιία Ισιδώρου Αρβανίτη και θα καταλήγει στο εργοστάσιο Βαρβαγιάννη, αποτελεί μια παρέμβαση που τέθηκε σε προτεραιότητα, κυρίως για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

spot_img

More articles

spot_img