Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Πρεμιέρα για την τουριστική σεζόν!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Αισιόδοξα τα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι βάσει των κρατήσεων σε αεροπλάνα και πλοία από αυτό τον μήνα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Αισιοδοξία για μια καλή τουριστική περίοδο φέτος στο νησί μας επικρατεί στους επαγγελματίες του κλάδου, που βλέπουν την σεζόν να ανοίγει από αυτό τον μήνα με νέες αφίξεις και καμία ακύρωση λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και την πανδημία. “Ποδαρικό” στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα κάνει την Κυριακή των Βαΐων το κρουαζιερόπλοιο “Insignia” με 310 Αμερικανούς τουρίστες, ενώ λίγες μέρες αργότερα, την Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου, αναμένεται η πρώτη προσγείωση αεροπλάνου πτήσης τσάρτερ από την Ολλανδία. Η Λέσβος μπαίνει δυναμικά στην έναρξη της τουριστικής σεζόν και οι τοπικοί φορείς ευελπιστούν ότι δεν θα ανατραπεί στην πορεία το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για να κερδίσει το νησί μας, έστω ένα μέρος, από το χαμένο έδαφος της τελευταίας 7ετίας.

Σε αντίθεση με πέρυσι που προσέγγισαν το λιμάνι τρία όλα κι όλα κρουαζιερόπλοια κι αυτά μέσα στο φθινόπωρο, φέτος αναμένονται 20 αφίξεις καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Το “Insignia” θα έρθει την Κυριακή στις 8 το πρωί από την Κωνσταντινούπολη και θα παραμείνει έως τις 5 το απόγευμα, οπότε θα αναχωρήσει για τον Πειραιά. Ο Δήμος Μυτιλήνης οργανώνει μια μικρή εκδήλωση για την υποδοχή των Αμερικανών με τοπικά προϊόντα αλλά και παραδοσιακούς χορούς, προκειμένου οι τουρίστες να πάρουν μια καλή γεύση από το νησί μας και να επιστρέψουν σε επόμενες κρουαζιέρες. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα επισκεφθούν την Αγιάσο και το Καγιάνι και θα περιηγηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι επόμενες προσεγγίσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

-14 Μαΐου – “S.S. Voyager”

15 Μαΐου και 20 Οκτωβρίου – “S.S. Explorer”

– 28 Μαΐου, 1η Ιουλίου και 27 Οκτωβρίου – “Nautica”

18 Ιουλίου – “Riviera”

– 1η Ιουνίου, 13 Ιουνίου, 28 Αυγούστου, 9 Σεπτεμβρίου, 11 Σεπτεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου – “Arethusa”

29 Σεπτεμβρίου Azamara “Journey”.  

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, «θεωρώ ότι το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά για την κρουαζιέρα στο νησί μας, καλύτερη από τις προηγούμενες κι αυτή θα είναι μια απάντηση στους τοπικούς παράγοντες που βιάστηκαν να πουν ότι μετά από το μεταναστευτικό η Λέσβος σβήστηκε από τον χάρτη της κρουαζιέρας. Είμαστε εδώ για να τους αποδείξουμε ότι το νησί ανεβαίνει και η Λέσβος θα βρει αργά ή γρήγορα την χαμένη της αίγλη». 

Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, όπως τόνισε για μια ακόμη φορά ο κ. Πίκουλος, είναι η κατασκευή της προβλήτας που προβλέπεται στο master plan για την αναμόρφωση του υφιστάμενου λιμανιού, το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα τσάρτερ

Την ίδια ώρα, θετικά είναι τα μηνύματα και για τις πτήσεις τσάρτερ με την αυλαία να ανοίγει στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης την Μεγάλη Πέμπτη. Για μια ακόμη χρονιά, η εταιρεία “Corendon” θα φέρει στο νησί μας τους πρώτους Ολλανδούς τουρίστες από το Άμστερνταμ για να περάσουν τις διακοπές τους στον Μόλυβο και την Πέτρα. Μια σταθερή αγορά που έχει στηρίξει τη Λέσβο σημαντικά την τελευταία 10ετία και θα συνεχίσει και φέτος με 5 πτήσεις την εβδομάδα στους μήνες αιχμής της σεζόν.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, η πρώτη πτήση από Αγγλία με την “Jet 2” θα φθάσει στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης την Πρωτομαγιά και στις 6 Μαΐου αναμένεται το πρώτο τσάρτερ από τις Βρυξέλλες. Οι εβδομαδιαίες πτήσεις κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο από την Ολλανδία, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Πολωνία αναμένεται να είναι μεταξύ 10 και 12, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα αυξηθούν σε 15. 

Στόχος είναι η υποδοχή τουλάχιστον 30.000 τουριστών το φετινό καλοκαίρι. «Ξεκινάμε αισιόδοξα και ευελπιστούμε να μην έχουμε ακυρώσεις το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι πληρότητες στα αεροσκάφη θα είναι καλές κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ενδιαφέρον για το νησί μας. Από εκεί και πέρα, χρειαζόμαστε προβολή και στήριξη στις υπάρχουσες αγορές. Μέχρι στιγμής η προβολή είναι ανύπαρκτη και αν δεν υπάρξει σωστή οργάνωση έστω και τώρα θα πληρώσουμε τις συνέπειες το επόμενο διάστημα», δήλωσε στα Νέα της Λέσβου ο Π. Χατζηκυριάκος.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις