Πρεμιέρα για το Lesvos Food Fest

Από τη χθεσινή πρεμιέρα του Lesvos Food Fest
Spread the love

Πρεμιέρα έκανε χθες νωρίς το βράδυ το Lesvos Food Fest, ανοίγοντας την αυλαία στο κτήμα “Ελιά και Θάλασσα” στη Σκάλα Λουτρών. Με οικοδέσποινα τη σεφ Ιωάννα Ντέμου, καλεσμένο τον Στράτο Ιωσηφέλλη, παρέα με ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες, ετοίμασαν «καφαλτί», το κολατσιό του λιομαζώματος. Παρασκεύασαν συνταγές με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με φόντο τα ήθη και τα έθιμα που είναι συνυφασμένα με την ελαιοκομιδή, το ελαιοτριβείο, τις γιορτές του χειμώνα και τα «γλιτώματα», σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Γέρας και τη Σχολή ΕΠΑΣ Μαγειρικής Τέχνης της ΔΥΠΑ.

Να σημειωθεί ότι χθες στην φάρμα του ξενοδοχείου, με φόντο το ανακαινισμένο ελαιοτριβείο Βασιλείου, χτισμένο το 1909, διοργανώθηκε ένα παιδικό εργαστήρι μαθαίνοντας για τα λαχανικά και φρούτα της εποχής, ετοιμάζοντας υγιεινό κολατσιό παρέα με τη foodblogger Μαρία Πανάγου και τον υπεύθυνο εκδηλώσεων, Δημήτρη Ζώνα.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση