Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις Πανελλήνιες στα ΕΠΑΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινούν σήμερα τον ‘’Γολγοθά’’ των Πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές των ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα και στα σχολεία της Λέσβου, ενώ αύριο στο ίδιο μάθημα θα εξεταστούν οι μαθητές των ΓΕΛ με τη διαφορά ότι συνεξετάζονται και στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 το πρωί.  Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Ευχές από την Καίτη Στρατάκη

Επιστολή προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων του νομού Λέσβου κοινοποίησε η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Καίτη Στρατάκη, δίνοντας τις δικές της ευχές για τον αγώνα των μαθητών: 

 «Αγαπημένα μου παιδιά,

Η περίοδος των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι μια περίοδος προκλήσεων, αλλά και ευκαιριών για το μέλλον. Όμως, είναι πολύ έντονη η αίσθηση του βάρους και της πίεσης που δημιουργεί σε εσάς, που βρίσκεστε σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, αλλά και σε όσους σας στηρίζουν. Με την επιστολή αυτή, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη εκτίμηση και το σεβασμό μου προς όλους/ες εσάς που τόσο κόπο και

προσπάθεια καταβάλλετε προετοιμαζόμενοι/ες για τη δοκιμασία αυτή. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μόνο ένα κεφάλαιο στη ζωή σας και σε όσα μεγάλα πράγματα θα έρθουν, μία άσκηση που θα σας κάνει πιο δυνατούς για το μέλλον.

Μην αφήσετε το εύλογο άγχος σας να κυριαρχήσει και να αμφισβητήσει τις ικανότητες και την αυτοπεποίθησή σας, μην αφήσετε τυχόν απρόοπτα και δυσκολίες να σας αποθαρρύνουν.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους και κυρίως, σκεφτείτε το πόσο έχετε εσείς βελτιωθεί και αναπτυχθεί ως προσωπικότητες μέσα από την εμπειρία της προετοιμασίας σας.

Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια, συμβουλές και στήριξη από οικεία πρόσωπα, φίλους και καθηγητές, πιστέψτε στον εαυτό σας και  προπαντός φροντίστε το μοναδικό σας σώμα και νου.

Τέλος, παιδιά μου, θέλω να σας πω ότι η επιτυχία δεν μετριέται απλώς από τις βαθμολογίες μιας εξέτασης, αλλά από την προσωπική ευτυχία, το πάθος για ζωή και την εκπλήρωση των ονείρων μας μέσα από τη δυναμική, τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά μας.

Εύχομαι να ευοδωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα όνειρα και οι ελπίδες σας και τίποτα να μην σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειές σας!». 

spot_img

More articles

spot_img