Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προχωρά η Μονάδα του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τον απολογισμό των πεπραγμένων της νέας Διοίκησης της ΔΕΥΑΛ, κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της, έδωσε στη δημοσιότητα ο Παναγιώτης Βάλεσης, δίνοντας έμφαση τόσο σε μεγάλα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που εκτελούνται σε όλο το νησί, όσο και στις καθημερινές παρεμβάσεις για την επισκευή ζημιών και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Ο νέος Πρόεδρος μαζί με στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης είχε συναντήσεις με τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Πλακωτάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Έργων Βορείου Αιγαίου, Στρατή Κυρατζή για την χρηματοδότηση μελετών της ΔΕΥΑΛ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, καθώς και με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων της Δυτικής Λέσβου. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επαφές με Προέδρους Κοινοτήτων για προβλήματα που τους απασχολούν, καθώς και επισκέψεις σε έργα και ειδικότερα στο Μόλυβο, όπου ολοκληρώθηκε το Εξωτερικό Υδραγωγείο Μήθυμνας και στην Κουτσουμπάρα, όπου εκτελείται το έργο κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων της νότιας Μυτιλήνης. 

Από την επίσκεψη του Προέδρου και των στελεχών της ΔΕΥΑΛ στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Όπως ήδη έχουμε γράψει, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Διοίκησης εγκρίθηκε η ανάθεση του έργου κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης της νότιας Μυτιλήνης, η μεταφορά λυμάτων και συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης του Πολιχνίτου, καθώς και τα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης στην Αγιάσο.

Εξάλλου, η ΔΕΥΑΛ διενεργεί αυτό το διάστημα διαγωνισμό για τη συντήρηση, τον έλεγχο και τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων αποχέτευσης (δίκτυα, αντλιοστάσια, φρεάτια). Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα έγιναν επεμβάσεις επισκευής και αποκατάστασης τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης (Κουμκό, Συνοικισμός κ.ά.) όσο και σε χωριά του Δήμου, που αφορούσαν ως επί το πλείστον καθαρισμό φρεατίων και επιδιορθώσεις βλαβών ύδρευσης – αποχέτευσης.

Τέλος, στο πλαίσιο του ελέγχου για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού, που είναι πρώτη προτεραιότητα της ΔΕΥΑΛ, έγιναν χημικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι της ποιότητας του νερού σε όλο το νησί της Λέσβου από εξειδικευμένο προσωπικό. Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται σε πιστοποιημένο εργαστήριο και με συχνότητα που υπερκαλύπτει αυτήν της νομοθεσίας.

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί περίπου 250 δοσομετρικές αντλίες χλωρίωσης, ώστε να εξασφαλιστεί η προληπτική απολύμανση του πόσιμου νερού. Λόγω της μεγάλης έκτασης του νησιού, ο συνεχής έλεγχος πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ειδικούς συνεργάτες σε διάφορα σημεία της Λέσβου.

Η ΔΕΥΑ Λέσβου αναρτά τα αποτελέσματα των εν λόγω μετρήσεων στην ιστοσελίδα της www.deyamyt.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης). Στον παρακάτω σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων της ποιότητας του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑ Λέσβου: https://ydor.edeya.gr/labcheck/view?orgid=16600.

spot_img

More articles

spot_img