Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Προχωρά το πάρκο εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Τέλος του χρόνου αναμένεται, εκτός απροόπτου, η παράδοση του έργου 

Με γρήγορους ρυθμούς, παρά τα εμπόδια που προέκυψαν λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, προχωρά το έργο της ανάπλασης στο οικόπεδο των παλιών στάβλων, στην Επάνω Σκάλα, που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως πάρκινγκ. Η εταιρεία “Δόμηση”, που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου από τις αρχές της χρονιάς συνεχίζει τις εργασίες μετά από μια μικρή διακοπή λόγω του Πάσχα, ενώ επί τόπου βρίσκεται και προσωπικό της Αρχαιολογίας για την επίβλεψη των εργασιών. Η μελέτη δεν περιλαμβάνει μεγάλες εκσκαφές που ενδεχομένως θα καθυστερούσαν τις εργασίες και σε αυτή την φάση κατασκευάζονται οι υποδομές για την δημιουργία του υπαίθριου αμφιθεάτρου στο πίσω μέρος του οικοπέδου.

Το υπαίθριο πάρκο εκδηλώσεων δημιουργείται στον ελεύθερο χώρο των 3 στρεμμάτων που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο. Ο Δήμος Μυτιλήνης εκπόνησε την μελέτη για την κατασκευή ενός αμφιθεάτρου ημικυκλικής διάταξης, 250 θέσεων και μπροστά από αυτό θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος, επίπεδος, ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων με εκατέρωθεν χώρους στάσης και σκίασης (φύτευση και παγκάκια), απαραίτητους για τους θερινούς μήνες. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και ο χώρος κάτω από το αμφιθέατρο, κυρίως, ως αποθηκευτικός αλλά και ως τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Εδώ θα διαμορφωθεί ο χώρος στάθμευσης των 25 οχημάτων

Δίπλα, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης 25 αυτοκινήτων και στην τελευταία φάση του έργου θα εγκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός. Η επιλογή της θέσης αυτής έγινε με στόχο την ενοποίηση του Πάρκου Εκδηλώσεων με το Κάτω Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο που δημιουργήθηκε στα Τσαμάκια.

Το δυσκολότερο κομμάτι του συγκεκριμένου έργου είναι η δημιουργία του αμφιθεάτρου που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, ενώ από κει και πέρα, η διαμόρφωση του υπόλοιπου οικοπέδου ως χώρου πρασίνου και αναψυχής θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, με την κατασκευή των τοιχίων περιμετρικά, την διαμόρφωση του δαπέδου, τις φυτεύσεις, τα παγκάκια, κλπ.. 

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 787.484 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ. Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Έργων, Στρατής Τζιμής, αν δεν υπάρξουν εμπόδια και καθυστερήσεις θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου. «Μέχρι στιγμής οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το υπαίθριο αμφιθέατρο που θα φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με την ανάδοχο εταιρεία, καθώς και με την Αρχαιολογία και θεωρώ ότι δεν θα συναντήσουμε προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος.

spot_img

More articles