Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Προεκλογικός απολογισμός Μουτζούρη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με άρωμα εκλογών ήταν ο απολογισμός της θητείας που πραγματοποίησε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων. Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο οποίος δέχθηκε ευχές από όλους τους παρισταμένους. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Κώστας Μουτζούρης προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό της τριετούς έως τώρα θητείας του, από τον Σεπτέμβριο του 2019, κάνοντας συνοπτική αναφορά στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος και η ομάδα του, αλλά και στο έργο που άφησαν πίσω. 

Μεταξύ των προκλήσεων ήταν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η πανδημία του κορονοϊού, οι καταστροφικοί σεισμοί σε Σάμο και Ικαρία, ενώ τόνισε την βελτίωση της εικόνας του νησιού όσον αφορά την προσφυγική κρίση. Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους το λιμενικό σώμα καθώς και την Αστυνομία.

Ο Κώστας Μουτζούρης μίλησε για το έργο της Περιφέρειας, σχετικά με την εξασφάλιση πόρων μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2022-2027. Μάλιστα, θέλοντας να δείξει ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει το έργο των τοπικών φορέων, ανέφερε χαριτολογώντας «λεφτά θα υπάρχουν», αναφερόμενος στις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα. Παράλληλα, σύντομη αναφορά έγινε στα οδικά έργα που ολοκλήρωσε η ομάδα του. 

Η παρουσίαση του 1ου βραβείου για το Σάρλιτζα

Όσον αφορά  την εξωστρέφεια του νησιού, ο ίδιος υπογράμμισε πως αποτελεί προτεραιότητα να φύγει η «ρετσινιά» της Λέσβου ως «προσφυγονήσι» και να ανακάμψει ξανά τουριστικά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση εμβληματικών κτιρίων, και δη του Σάρλιτζα, όπως έγινε με τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ενώ το αρχιτεκτονικό προσχέδιο που βραβεύτηκε πρώτο παρουσιάστηκε  ξεχωριστά μετά την κοπή της βασιλόπιτας, παρουσία της ομάδας αρχιτεκτόνων που βραβεύτηκαν. Ο κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για δυο επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο, χωρίς να αποκαλύψει κάτι περισσότερο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img