Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Προετοιμάζεται επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο

Για δεύτερη φορά μετά το 2016 φαίνεται πως θα επισκεφθεί τη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος, με διπλωματική αντιπροσωπεία από το Βατικανό να έρχεται σήμερα στη Μυτιλήνη για να ξεκινήσουν οι σχετικές προετοιμασίες. Το ταξίδι του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε δύο μήνες από τώρα και φαίνεται πως συνδέεται και αυτό με το μεταναστευτικό.

Τους διπλωμάτες θα υποδεχθεί στη Μυτιλήνη ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος και θα τους ξεναγήσει στους χώρους του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι. Σημειώνεται πως στην αντιπροσωπεία αυτή συμμετέχουν επίσης και στελέχη της ασφάλειας του Βατικανού, όπως και ο Έλληνας Πρέσβης, ενώ ήδη βρίσκεται στη Μυτιλήνη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νάξου και Τήνου Ιωσήφ Πρίντεζης, που σε εθιμοτυπική συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, τον ενημέρωσε για την επιθυμία του Πάπα να έρθει ξανά στη Λέσβο. 

Η επίσκεψη του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του που περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος είχε βρεθεί ξανά στη Λέσβο το 2016 εν μέσω μεγάλης κορύφωσης της μεταναστευτικής κρίσης, όπου μάλιστα είχε και μια ιστορική συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.