Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Προφάσεις εν αμαρτίαις από Τζιμή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Προφάσεις εν αμαρτίαις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης Στρατή Τζιμή, ο οποίος επιχειρώντας να απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς στο χθεσινό φωτοσχόλιο των Νέων της Λέσβου για το έκτρωμα, που άφησαν πίσω τους σε τμήμα του πλακόστρωτου συνεργεία στην Επάνω Σκάλα, αποποιείται πλήρως των ευθυνών του, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει πλήρη άγνοια.   

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κυρίου Τζιμή χθες το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, αν και δεν κατονομάζει τα Νέα της Λέσβου απαντά ουσιαστικά με αφορμή τόσο το δικό μας χθεσινό δημοσίευμα όσο και προηγούμενα δημοσιεύματα για την καταστροφή των δρόμων της πόλης από διάφορους υπεργολάβους που εκτελούν έργα εγκατάστασης οπτικών ινών, καθώς τα Νέα της Λέσβου είναι το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης  που αναδεικνύει ως θέματα πρώτου μεγέθους αυτά τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυρίου Τζιμή αναφέρει τα ακόλουθα: «Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες που δημιουργούνται στους δημοτικούς μας δρόμους, γεγονός που διαρρηγνύει τη σχέση του δημότη με τη Δημοτική Αρχή και «δείχνεται» ότι η Τεχνική Υπηρεσία (ΤΥ) ολιγωρεί και ότι αυτή είναι υπεύθυνη για την άσχημη και την επικίνδυνη για τον πεζό ή οδηγό κατάσταση, επισημαίνουμε τα εξής:

1) Οποιοδήποτε έργο εκτελείται υπό την εποπτεία και ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας (ΤΥ) ολοκληρώνεται άρτιο και παραδίδεται σε λειτουργία μέσα στον συντομότερο χρόνο, αφού ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών και λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων κατά τη διάρκεια των εργασιών.

2) Όμως, τους δρόμους τους σκάβουν και οι ΟΚΩ (Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας), όπως ΔΕΥΑΛ, ΟΤΕ, ΔΕΗ είτε για αποκατάσταση βλαβών είτε για αντικατάσταση ή επέκταση δικτύων τους. Υποχρεούνται, μάλιστα, οι ΟΚΩ να γνωστοποιούν την οποιαδήποτε εργασία τους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για να λάβουν την έγκριση. Δυστυχώς, η διαδικασία αυτή δεν τηρείται, με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές τις εργασίες χωρίς να λαμβάνει γνώση η Τ.Υ να είναι πλημμελείς. Για αποφυγή ατυχήματος δημότη που θα πέσει σε λακκούβα, η Τεχνική Υπηρεσία, τις περισσότερες φορές, μέσω του τμήματος της Αυτεπιστασίας, προβαίνει άμεσα στην αποκατάσταση του οδοστρώματος και μετά αναζητεί τον υπεύθυνο.

3) Επειδή ο Δήμος διαθέτει έναν δημοτικό Αστυνόμο και δεν έχει τη δυνατότητα αστυνόμευσης όλων των δημοτικών δρόμων και πεζοδρομίων, παρακαλούνται τα μέλη κάθε Κοινοτικής Αρχής να μας ενημερώνουν για αυτές τις εργασίες στην περιοχή τους, για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε τις νόμιμες ποινές σε κάθε παραβάτη του Κανονισμού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, η οποία διέπει τις σχέσεις των ΟΚΩ με το Δήμο μας. Ήδη, έχει δοθεί αυστηρή οδηγία προς όλες τις ΟΚΩ, να διορθώσουν τις τομές που προξένησαν στους δρόμους. Μάλιστα, ο ΟΤΕ ανάλαβε να επανορθώσει άμεσα τις δικές του παραλείψεις ή ατέλειες.

4) Επίσης, σύντομα έχει προγραμματιστεί η αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος στους δρόμους και προπάντων στην Κεντρική Αγορά.

5) Εφεξής, θα παρακαλούσαμε τα τοπικά ΜΜΕ να μην «εφευρίσκουν» τον εύκολο στόχο σκληρής κριτικής και απόδοσης ευθυνών, δηλαδή την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά να βοηθήσουν και τα ίδια σε αυτή τη διαδικασία εντοπισμού και καταπολέμησης της προχειρότητας των διαφόρων εργολάβων των ΟΚΩ».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

 Οι ευθύνες δεν κρύβονται

Αν ο κ. Τζιμής ανησυχεί «για τη σχέση των δημοτών με τη Δημοτική Αρχή», αντί να ψάχνει το πρόβλημα στα δημοσιεύματα, ας κάνει μία ενδοσκόπηση ως προς τις δικές του ευθύνες που προσπαθεί να αποποιηθεί δηλώνοντας μάλιστα άγνοια.  

Από προηγούμενης Δημοτικής Αρχής μέχρι και τώρα κάθε γωνιά της πόλης έχει σκαφτεί για την εγκατάσταση οπτικών ινών και η αποκατάσταση είναι κραυγαλέα ελλιπής σε βάρος του Δήμου Μυτιλήνης και των δημοτών του. Έχουμε αναδείξει αυτά τα ζητήματα σε κάθε τόνο. Έχουμε αναδείξει την παρέμβαση σε φρεσκοασφαλτοστρωμένους δρόμους που σκάβονται τις επόμενες εβδομάδες, στα πλακόστρωτα της Ερμού, που τα κλείνουν με τσιμέντο αντί να τοποθετηθούν πλάκες, στις επικίνδυνες λωρίδες στους ασφαλτόδρομους για τις οπτικές ίνες που αποτελούν παγίδες για τους δικυκλιστές, έχουμε αναδείξει μέχρι και ασφαλτόδρομο να μπαλώνεται με τσιμέντο και να το βάφουν με μαύρο χρώμα!!!

Το να έρχεται λοιπόν με δεκάδες τέτοια δημοσιεύματα ο κ. Τζιμής και να δηλώνει ότι δεν έχει Δημοτική Αστυνομία και δεν γνωρίζει, αν μη τι άλλο, αυτή η δήλωση άγνοιας αφενός μεν υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και αφετέρου δείχνει έναν Αντιδήμαρχο που δεν ξέρει τι γίνεται στο χώρο που είναι αρμόδιος. Εμείς όμως δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Τζιμής έχει τόσο μεγάλη άγνοια. Απεναντίας θεωρούμε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και ο τομέας του οποίου προΐσταται είναι ιδιαίτερα, αν όχι και κραυγαλέα, ελαστικός στις κακοτεχνίες που γίνονται από τους διάφορους… εργολάβους,  υπεργολάβους και εν προκειμένω και Επιχειρήσεις του Δήμου, όπως η ΔΕΥΑΛ. Άρα, λοιπόν, το να έρχεται τώρα ο κ. Τζιμής και να μας καλεί «να βοηθήσουμε» και «όχι να εφευρίσκουμε» ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος, αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί υποκριτική στάση από πλευράς του καθώς τα Νέα της Λέσβου μέχρι τώρα έχουν αναδείξει άπειρες φορές αυτά τα ζητήματα αλλά εις ώτα μη ακουόντων!

Η Τεχνική Υπηρεσία της οποίας προΐσταται είναι εκείνη που δίνει άδεια στον κάθε εργολάβο να σκάψει και υπ’ αυτήν την έννοια έχει την αρμοδιότητα να ελέγξει την αποκατάσταση αν έγινε όπως προβλέπεται, καθώς υπάρχουν και οι εγγυητικές επιστολές και ρήτρες. Κοντολογίς καλούμε τον κύριο Αντιδήμαρχο αντί για αοριστίες να μας ενημερώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε ποιους και ποιες κυρώσεις έχει επιβάλει για κακοτεχνίες μέχρι τώρα επί των ημερών του. Όλα τα άλλα είναι λόγια για λαϊκή κατανάλωση.

Στρατής Σαμιώτης

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img