Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης στο Λύκειο Καλλονής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ένα νέο πρόγραμμα ενδυνάμωσης της ψυχικής υγείας των μαθητών και των παιδιών φέρνει το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» στη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Λύκειο Καλλονής. Το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει διαλέξεις, εισηγήσεις, workshop, συναντήσεις για μαθητές και γονείς, συμβουλευτική κ.ά. θα ξεκινήσει στις 29 Φλεβάρη και θα διαρκέσει 4 μέρες. Όλες οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο Γενικό Λύκειο Καλλονής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Καλλονής: «Το πρόγραμμα για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη και στοχεύει στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Με αυτό τον στόχο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν στη Λέσβο, στο φιλόξενο χώρο του Γενικού Λυκείου Καλλονής, από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου, οι ακόλουθες δράσεις για τις οποίες είναι απαραίτητη η ατομική ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και προεγγραφή. H εγγραφή στα εργαστήρια είναι μεμονωμένη και ατομική, δεν προϋποθέτει συμμετοχή στις άλλες δράσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει των ηλεκτρονικών εγγραφών και δηλώσεων συμμετοχής». 

Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:  

-Βιωματικό εργαστήρι για γονείς

Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς, και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 5 και μισή το απόγευμα, στο Λύκειο Καλλονής.

-Ομάδες γονέων – παιδιών / debate

Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με την καθοδήγηση των συντονιστών – επαγγελματιών ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (debate) με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στο Λύκειο Καλλονής.

-Ατομικές συναντήσεις γονέων με ειδικούς

Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων με αιτήματα για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, διάρκειας 1,5 ώρας, για να λάβουν συμβουλευτική κατεύθυνση και ενημέρωση. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο μέρες: Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1η Μαρτίου και οι ώρες θα οριστούν έπειτα από συνεννόηση των συμμετεχόντων. 

-Πλήρη εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Προσωπική Ανάπτυξη για 10 μαθητές.

To πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χορήγηση 3 τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και  συμβουλευτική σταδιοδρομίας που θα δίνει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων με το μαθητή, θα υλοποιείται ραντεβού παράδοσης της έκθεσης των αποτελεσμάτων, καθώς και διεξοδική ενημέρωση του ίδιου και των γονέων του. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Λύκειο Καλλονής.

spot_img

More articles

spot_img