Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Προσδοκίες από την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στο νησί μας την Πέμπτη και την Παρασκευή του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Μια επίσκεψη που αναμένεται από πέρυσι για την προώθηση σημαντικών έργων υποδομών και οριστικοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Ο Υπουργός αναμένεται να εξαγγείλει την διεξαγωγή του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά, στην Αγία Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πιθανώς να φέρει “καλά νέα” και για την κατασκευή της νότιας παράκαμψης της Μυτιλήνης με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί αίτημα της Περιφερειακής Αρχής από το περασμένο φθινόπωρο, προκειμένου να εκτελεστεί το έργο ενιαία κι όχι σε δύο φάσεις, λόγω του υψηλού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Ο Κ. Καραμανλής θα δει από κοντά το νέο οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου που αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το λιμάνι στο Σίγρι, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους τοπικούς φορείς.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Υπουργός Υποδομών θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη και τους Δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, ενώ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις