Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προσφέροντας στη «Φλόγα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε μια πολύ όμορφη και άκρως συγκινητική πράξη προχώρησαν μαθητές στη Μυτιλήνη, οι οποίοι έκαναν δωρεά στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – Φλόγα Λέσβου δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης προς όλους. Μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης μάζεψαν λεφτά κατά τη διάρκεια των εορτών από τα κάλαντα και τα προσέφεραν εγκάρδια στο Σύλλογο Φλόγα. Μια πράξη αλληλεγγύης, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αξίζει πραγματικά κάθε επιβράβευση τόσο στους μαθητές όσο και στην δασκάλα τους, η οποία φρόντισε να μεταφέρει τα λεφτά στο Σύλλογο Φλόγα. 

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος: «Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τη δασκάλα τους Αγγελική Ταμτάμη της Δ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για την δωρεά που έκαναν στη Φλόγα Λέσβου. Οι μαθητές λέγοντας τα κάλαντα συγκέντρωσαν ένα ποσό και μας το έδωσαν». Ο εκπρόσωπος της Φλόγας στη Λέσβο, Μανώλης Λαδάκης, μίλησε στα Νέα της Λέσβου γι’ αυτήν την πολύ όμορφη πράξη των μαθητών: «Δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα και μας είπαν ότι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό από τα κάλαντα και ότι ήθελαν να το προσφέρουν στη Φλόγα Λέσβου. Η δασκάλα μας έφερε τα χρήματα που μάζεψαν οι μαθητές. Είναι πραγματικά μια πολύ συγκινητική πράξη, η οποία αξίζει κάθε επιβράβευση. Είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι αυτοί οι μαθητές ενώ μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το χρηματικό ποσό για εκείνους, το προσέφεραν στη Φλόγα. Ευχαριστούμε πολύ τόσο τα παιδιά όσο και την δασκάλα τους. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες».

 

Ο Σύλλογος «Φλόγα»

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος. Η Φλόγα είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αποστολή των μελών του συλλόγου είναι να συμπαραστέκονται στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, να αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους αλλά και να μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους, και να στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Στη Λέσβο ο σύλλογος δραστηριοποιείται εδώ και 2 χρόνια πραγματοποιώντας δράσεις ευαισθητοποίησης, αλλά και ενημέρωσης του κοινού. Με πάνω από 20 οικογένειες-μέλη στέλνει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης και βοήθειας σ’ ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Ο εκπρόσωπος της “Φλόγας” Λέσβου Μανώλης Λαδάκης

Ο εκπρόσωπος της Φλόγας Λέσβου, Μανώλης Λαδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας: «Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε σχετικά με τις δράσεις που πραγματοποιούμε στη Λέσβο. Παράλληλα σκοπός μας είναι να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και κατά κύριο λόγο γονείς που έχουν παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα εδώ στη Λέσβο ιδρύθηκε πρόσφατα. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια. 2 χρόνια δραστηριοποιούμαστε εμείς εδώ στο νησί. Βοηθάμε όσα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα και τους παρέχουμε την στήριξή μας. Μιλάμε με τις οικογένειες και τις καθοδηγούμε, τους συμβουλεύουμε και είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα. Τους δίνουμε κουράγιο και στήριξη και προσπαθούμε από την πλευρά μας να τους προσφέρουμε ό,τι έχουν ανάγκη. Κάνουμε και δράσεις εδώ στη Λέσβο ώστε να ευαισθητοποιήσουμε και άλλο κόσμο. Αντιμετωπίζουμε ωστόσο ένα πρόβλημα, καθώς δεν έχουμε ακόμα τα δικά μας γραφεία. Δεν μας έχει παραχωρηθεί ακόμα κάποιος χώρος. Ο κόσμος γενικά κάνει δωρεές και σε μας και στη Φλόγα στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής είμαστε περίπου 40 μέλη, 20 οικογένειες περίπου. Υπάρχουν όμως αρκετοί φίλοι του συλλόγου και εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν με κάθε τρόπο. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε εκδώσει το δικό μας ημερολόγιο, το οποίο μπορεί να το προμηθευτεί όποιος επιθυμεί». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παράρτημα της «Φλόγας» στο νησί, τηλ. 6972314642, υπεύθυνος κ. Μανώλης Λαδάκης.

spot_img

More articles

spot_img