Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Προσφυγή για το ανύπαρκτο ψήφισμα!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, καταγγέλλοντας “διαδικαστικές αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, που αποσκοπούν σε αλλοίωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου”. Όπως αναφέρουν στην Ειδική Διοικητική Προσφυγή του Άρθρου 227, την οποία και υπέβαλλαν προς την αρμόδια Επιτροπή της ΑΔΑ, «η Δημοτική Αρχή δημοσιοποίησε ψευδώς “ομόφωνο ψήφισμα τριών σημείων” του Δημοτικού Συμβουλίου για την πυρκαγιά στα Βατερά, κείμενο που ουδέποτε υπήρξε και ψηφίστηκε».

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες μετά από την ετεροχρονισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το καταστροφικό συμβάν που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου. Σύμφωνα με τα μέλη της αντιπολίτευσης, η συζήτηση διεξήχθη χωρίς εισήγηση απ’ την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ενώ δεν υπήρχε απολογισμός, ούτε καν μια αποτύπωση για το πώς εξελίχθηκε το συμβάν, αλλά ούτε κι ένα κείμενο συμπερασμάτων για το πώς λειτούργησε ο Δήμος. «Μοιραία η συζήτηση εξελίχθηκε σε μια συνηθισμένη διαλογική διατύπωση απόψεων, αφού η Δημοτική Αρχή δεν παρουσίασε – κατέθεσε κάτι απτό βάσει του οποίου θα μπορούσαμε να εστιάσουμε και να συμβάλλουμε με προτάσεις ή και ιδέες. Έτσι λήγοντας η συνεδρίαση, όσοι συμμετείχαμε, μείναμε με την εντύπωση πως δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, έστω και σε εμπειρία, για τη βελτίωση της δασικής προστασίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προσφυγή.

Για τον λόγο αυτό, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έμειναν έκπληκτοι όταν λίγες ημέρες αργότερα διαπίστωσαν ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, αλλά και σε ΜΜΕ του νησιού, δημοσιεύτηκε κείμενο, όπου αναγραφόταν πως «το δημοτικό συμβούλιο την 26/9 ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα τριών σημείων ως κείμενο συμπερασμάτων» που βγήκαν μέσα από τη συζήτηση αυτή. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους για τη λήψη αποσπάσματος του σχετικού πρακτικού κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. 

Με την προσφυγή ζητούν από την ΑΔΑ να ακυρωθεί η συνεδρίαση στο σκέλος που αφορά στην κατάθεση και έγκριση ομοφώνως ψηφίσματος τριών σημείων απ’ το δημοτικό συμβούλιο αφού αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς επίσης να δοθεί το απόσπασμα του πρακτικού: «Είναι αδιανόητο σε μια διοικητική πράξη στην οποία συμμετείχαμε – διαμορφώσαμε, να μην έχουμε πρόσβαση. Υπάρχει σκοπιμότητα; Προβλέπεται από κάπου κι αν ναι γιατί; Ζητούμε την παρέμβασή σας για να διευκρινίσουμε τι ακριβώς ψηφίσαμε τη μέρα εκείνη, δίνοντας εντολή να λάβουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img