Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

«Προσλάβετε ταχυδρόμους για τα χωριά»!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

“Χύμα και τσουβαλάτα” τα είπαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Λουτρών και Αγιάσου στην Προϊσταμένη των ΕΛΤΑ, Μαρία Μαρινέλλη, για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους των χωριών, που δεν έχει σταματημό τον τελευταίο χρόνο, με συνέπεια τις διαμαρτυρίες από όλη τη Λέσβο. Ο Βασίλης Μαμώλης και η Διαμάντω Ρουγκέλλη πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στη Μυτιλήνη, παραδίδοντας υπόμνημα στην Προϊσταμένη με τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για σωστή και έγκαιρη παράδοση της αλληλογραφίας, όπως γινόταν μέχρι πριν μερικά χρόνια, πριν την δραματική συρρίκνωση του προσωπικού. 

Ο Β. Μαμώλης, και με την ιδιότητα του Συντονιστή του Δικτύου Κοινοτήτων για τον Δήμο Μυτιλήνης, τόνισε ότι η κατάργηση των Ταχυδρομικών Γραφείων και η υποστελέχωση των ΕΛΤΑ είναι ένα καίριο ζήτημα για τα χωριά που έχουν φθάσει να λαμβάνουν την αλληλογραφία τους μία φορά τη βδομάδα. «Τα επείγοντα  έγγραφα έρχονται κατόπιν εορτής, χάνονται προθεσμίες με οικονομικό κόστος, η επικοινωνία ηλικιωμένων ανθρώπων με δικούς τους ανθρώπους ή υπηρεσίες χάνεται, διευρύνοντας το αίσθημα απομόνωσης», τόνισε ο ίδιος. Η μόνη λύση, όπως πρότεινε ο Κοινοτάρχης, είναι η πρόσληψη προσωπικού που αφενός θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αφετέρου θα δώσει θέσεις εργασίας σε νέους που είναι άνεργοι.

Έχοντας στα χέρια της την ομόφωνη απόφαση της Κοινότητας Αγιάσου, η Δ. Ρουγκέλλη σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση του δικτύου των ΕΛΤΑ και ο εκσυγχρονισμός με την εισαγωγή νέων ψηφιακών τεχνολογιών πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της περιφέρειας και όχι με βάση τα δεδομένα της Κεντρικής Υπηρεσίας. «Οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, που αποτελείται, ως επί το πλείστον, από ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία, επιβάλλουν την βοήθεια και την προσωπική επαφή και συνεργασία με το προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί ούτε κατά διάνοια», υπογράμμισε η Πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ένας και μοναδικός ταχυδρόμος που έχει απομείνει στην Αγιάσο εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα, δηλαδή των χωριών Ίππειους, Συκούντας, Ασωμάτου, Λάμπου Μύλων και Κεραμειών. 

«Το Ταχυδρομείο Αγιάσου είναι ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία όσον αφορά τον όγκο των εργασιών και των συναλλαγών, καθώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει κανένα απολύτως κατάστημα Τραπέζης. Το προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, αφού αποτελείται από έναν μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο και έναν υπάλληλο που γυρνάει σε όλα τα χωριά. Υπάρχουν συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” η κ. Ρουγκέλλη.

- Advertisement -

More articles

spot_img