Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Πρόσληψη 8 γυμναστών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Οκτώ γυμναστές για 8 μήνες θα προσλάβει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την υλοποίηση του προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού “Άθληση για όλους”. Αν και το καλοκαίρι η κυβέρνηση επιχείρησε να καταργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι αντιδράσεις που προέκυψαν ανέτρεψαν αυτό το σχέδιο και σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εγκρίθηκε η κατανομή 1.149 θέσεων σε όλη τη χώρα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 114 φορέων που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα.

Στην ΚΥΑ αναγράφεται πως η κάλυψη των εν λόγω θέσεων «θα πραγματοποιηθεί αδαπάνως για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού», επομένως προκύπτει δαπάνη σε βάρος των προϋπολογισμών των Δήμων και των Νομικών Προσώπων Αθλητισμού, η οποία καλύπτεται από την είσπραξη εσόδων από την καταβολή αντιτίμου, υπό τη μορφή διδάκτρων από τους ωφελούμενους, ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών. Οι γυμναστές θα επιλεγούν βάσει του Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους.

Το 2020 τα προγράμματα “Άθληση για Όλους” έμειναν στον πάγο, λόγω της πανδημίας αλλά φέτος θα υλοποιηθούν κανονικά, εφόσον οι αθλητικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί. Η έγκριση της πρόσληψης πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να εκδώσουν την δική τους προκήρυξη, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων. 

Τα Τμήματα που κάθε χρόνο λειτουργούν στο νησί μας είναι:

  • Άθληση και γυναίκα
  • Άσκηση στην τρίτη ηλικία
  • Άσκηση ενηλίκων
  • Αθλητισμός και παιδί
  • Άσκηση στην προσχολική ηλικία
  • Αθλητισμός στο Πανεπιστήμιο
  • Άσκηση στην εφηβική ηλικία

Η διά βίου άθληση αποτελεί μια από τις βασικές δράσεις για την ποιοτική διαχείριση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των ερευνών για τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για την ικανοποίηση των αναγκών άθλησης όλων των πολιτών, σχεδιάστηκαν τα προγράμματα άθλησης για όλους, που αποτελούν τον προνομιακό χώρο σύνδεσης και συνέχειας των άλλων δύο πυλώνων ανάπτυξης του αθλητισμού, της σχολικής φυσικής αγωγής και του αγωνιστικού αθλητισμού.

Λεπτομέρειες για την δημοσίευση της προκήρυξης και την υποβολή των αιτήσεων ενδιαφερόμενων γυμναστών, αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img