Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Πρόσω ολοταχώς για συνεργασία!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • “Ναι στην διεύρυνση δυνάμεων” είπε η παράταξη του Δημάρχου, σε μαραθώνια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μετά από την παραίτηση Δαγκλή
  • Ηχηρή απουσία Π. Κατσαβέλλη και Γ. Φλώρου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα στο στρατόπεδο της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, που επιδιώκει την συνένωση δυνάμεων εν όψει των επόμενων εκλογών. Με αφορμή την παραίτηση Δαγκλή και τον αναγκαίο ανασχηματισμό, ο Στρατής Κύτελης συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίαση των μελών της παράταξής του, για να προτείνει την λέξη “κλειδί” – διεύρυνση της “Δύναμης Ενότητας” – ή αλλιώς άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο, στη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση κεντρικά, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. 

Η είδηση είναι ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες απόπειρες του Δημάρχου να ανοιχτεί προς την παράταξη Μαμάκου, αυτή την φορά η απόφαση των μελών της Δημοτικής Αρχής ήταν ομόφωνα θετική, αν και η απουσία του Παναγιώτη Κατσαβέλλη και του Γιώργου Φλώρου ήταν ηχηρή και σχολιάστηκε έντονα τόσο κατά την διάρκεια της συνάντησης, όσο και την επόμενη μέρα.

Ενίσχυση δυνάμεων

Ο Στρ. Κύτελης ήταν ξεκάθαρος εξ’ αρχής στις προθέσεις του να ανακτήσει δυνάμεις, σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις, όπως έχει πράξει ήδη με την σύμπραξη που έχει συμφωνηθεί από την αρχή της θητείας με τον Παναγιώτη Ζαφειρίου. Βλέποντας μπροστά, ο Δήμαρχος επιδιώκει να ενισχύσει το έργο, τα πρόσωπα και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής για να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών και το 2023 και προς αυτή την κατεύθυνση εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις, ακόμη κι αν αυτές φέρουν παράπλευρες απώλειες στο εσωτερικό της παράταξής του. 

Όπως έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου” από την Τετάρτη, η πρώτη κρούση προς την παράταξη Μαμάκου έχει ήδη γίνει και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί αυτή η συνεργασία που “ναυάγησε” τις δύο προηγούμενες φορές. Για την ώρα, δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το μοίρασμα των χαρτοφυλακίων, αλλά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και το κενό που έχει δημιουργηθεί στις αρμοδιότητες για την Πολεοδομία, θεωρείται βέβαιο ότι η αρχή της συνεργασίας θα γίνει με τον ορισμό Αντιδημάρχου από την μείζονα αντιπολίτευση και εν προκειμένω του Γιάννη Βατού, ο οποίος έχει γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

Το πιθανότερο είναι ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα αναλάβει κάποια θέση, τουλάχιστον επί του παρόντος, αλλά στο τραπέζι βρίσκεται και η αξιοποίηση του πρώην Δημάρχου Ευεργέτουλα, Θεόδωρου Βουνατσή, ο οποίος ανήκει στην ίδια παράταξη. Θυμίζουμε ότι μετά από την παραίτηση και την ανεξαρτητοποίηση του Συμεών Χαραλάμπους, δεν έχει οριστεί νέος Εντεταλμένος Σύμβουλος για την περιοχή του Ευεργέτουλα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της διεύρυνσης των δυνάμεων της Δημοτικής Αρχής, αναμένεται στενότερη συνεργασία και με την παράταξη του Παναγιώτη Ζαφειρίου, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος έχει αποφασίσει να δώσει και νέες αρμοδιότητες στον κ. Ζαφειρίου, πιθανώς ως Εντεταλμένου Συμβούλου για τον δημοτικό φωτισμό και τα αδέσποτα ζώα, που χειριζόταν μέχρι σήμερα ο Στρατής Δαγκλής. 

Απόντες Φλώρος – Κατσαβέλλης

Κατά την συνεδρίαση των μελών της παράταξής του, ο Στρ. Κύτελης δεν άφησε πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις και αντιδράσεις, δείχνοντας αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για την βελτίωση της λειτουργίας και της εικόνας της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα ζήτησε από όλους ενότητα και σύμπνοια για κοινή πορεία προς τις επόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι στόχος του είναι η ανανέωση της θητείας.

Ωστόσο, κανείς δεν χαρακτήριζε χθες τυχαία την απουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών και του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν εκφράσει αντίθετη γνώμη γι’ αυτή την συνεργασία. Βέβαια, ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας που είχε αυτές τις μέρες λόγω των εκλογών των δασκάλων, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η θέση που θα κρατήσει από δω και πέρα. Όπως και ο Γ. Φλώρος που δεν μασά τα λόγια του και θεωρείται σημαντικό στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την διεύρυνση που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού προηγηθούν οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων και αφού ενημερωθούν τα μέλη κάθε συνδυασμού.

 

Ορκίστηκε ο Δ. Βασιλακάκης

Εν τω μεταξύ, χθες λύθηκε ο γρίφος για το αν θα αναλάβει καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου ο επόμενος κατά σειρά ψήφων μετά από τον Στρατή Δαγκλή, αφού ο Δημήτρης Βασιλακάκης ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Μυτιλήνης. Ο Στρατής Κύτελης του ευχήθηκε δημιουργική θητεία και αυτός με την σειρά του υποσχέθηκε να συνδράμει στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις