Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προσπάθεια απαξίωσης… των πάντων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι, είμαι σαφώς κατά της αστυνομικής βίας, σε όποια κατεύθυνση κι αν στρέφεται αυτή. Είτε πρόκειται για Ρομά, είτε για ζητιάνο, είτε για συνδικαλιστή, είτε για φοιτητή, είτε τέλος πάντων εναντίον οποιουδήποτε πολίτη οποιασδήποτε χώρας, και οποιουδήποτε θρησκεύματος. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για δολοφονία!!! Και στο θέμα αυτό η Αστυνομία έχει δυστυχώς βεβαρημένο παρελθόν. Όμως μια έρευνα πανευρωπαϊκή που διεξήγαγε το PEW RESEARCH το 2019, η Ελλάδα βρισκόταν στην τρίτη χειρότερη κατάταξη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 72% αρνητικές γνώμες  για τους/τις Ρομά, και μόλις το 28% θετικές!!!!!! 

Είναι κοινός τόπος της σύγχρονης εγκληματολογίας, πως για την διάπραξη ενός εγκλήματος, δεν παίζει ρόλο μόνο η πράξη του δράστη, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το θεσμικό πλαίσιο, η απόκριση του κρατικού μηχανισμού, οι εγκατεστημένες ιδεολογίες σε κοινωνικό επίπεδο, όλα αυτά που καθιστούν ένα έγκλημα αποδεκτό… Στην ελληνική κοινωνία εν προκειμένω, η σύζευξη αντιτσιγγανισμού και αστυνομικής βίας, συγκροτούν μια επικίνδυνη και ορισμένες φορές θανατηφόρα συνθήκη!!!! Όλα αυτά γίνονται τυχαία; Το αποτέλεσμα της παραπάνω έρευνας είναι τυχαίο; Ας μην βγάζουμε λοιπόν αβίαστα συμπεράσματα. Ας δούμε τι συμβαίνει στις μικροκοινωνίες των Ρομά, και μετά το συζητάμε. Ας παραδεχτούμε επιτέλους φανερά την ΑΡΝΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ της φυλής αυτής, παγκοσμίως σε όποιο κοινωνικό σύνολο, σε όποιους κανόνες και μετά ας φωνάξουμε και ας διαμαρτυρηθούμε. Ας ψάξουμε τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ  λόγους λοιπόν και ας μην είμαστε επαναστάτες της αλοιφής, και συνοδοιπόροι κάποιων, έτσι απλά για να είμαστε απέναντι από κάποιες καταστάσεις ενίοτε !!!!

*** Μητσοτάκη, το βλέπω. Στο τέλος, μόνο εσύ κι ο Νετανιάχου θα μείνετε…

*** Ρε Στέφανε, τι τις ήθελες τις συναντήσεις με τον Τσίπρα; Δεν λέω, υποχρέωση του έχεις, άλλωστε αυτός σε έφερε και σε φύτεψε. Αλλά μην ξεχνάς ρε φίλε, αυτός προκειμένου να καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα συνεργάστηκε με την ακροδεξιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)!!!! Λοιπόν τι γυρεύεις μ’ αυτόν; Εσύ προχτές, για την εκδήλωση του Σημίτη, δεν έλεγες «τι δουλειά έχω εγώ με τα λαμόγια και με το σύστημα;» Λοιπόν; 

*** Λοιπόν. Ας κοιτάξει τις θηριωδίες του και την κατοχή του στην Κύπρο ο Ερντογανάκος, και ας αφήσει τον μανδύα του προστάτη και του πονόψυχου των αδυνάτων εκεί κάτω στη Γάζα. Έχει χεσμένη την φωλιά του.

*** Ρε Άδωνη, σταμάτα πια να είσαι το περιφερόμενο δείγμα πολιτικής χυδαιότητας. Το ξέρουμε.

*** Ο φίλος μου ο Παντελής, δεν είχε δει ποτέ αστέρι να πέφτει. Ε, λοιπόν, σκόνταψα κι έπεσα για να έχει εικόνα!!!! Καλά δεν έκανα;

*** 17 του Νοέμβρη σήμερα! Σας λέει τίποτα; Ή κάνα δυό στεφάνια… και τέλος; Πού είναι το σθένος και η ανταρτοσύνη μας μωρέ; Κι ακόμα υπάρχουν λόγοι σοβαροί.

spot_img

More articles

spot_img