Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρόστιμο για την αλυσοδεμένη σκυλίτσα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πρόστιμο ύψους 5.300 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη που άφησε την αλυσοδεμένη σκυλίτσα να γεννήσει με μόνη προστασία μια σανίδα, στα Αριανά Καλλονής. Ειδικότερα, την προηγούμενη Τετάρτη, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής για μια ιδιόκτητη σκυλίτσα, που βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, μόνιμα δεμένη σε έναν προαύλιο χώρο, γεμάτη τσιμπούρια, με μόνη προστασία από τις καιρικές συνθήκες μια… σανίδα. Επιπλέον, είχε γεννήσει στο ίδιο σημείο, με τα κουταβάκια να βρίσκονται δίπλα στην αλυσοδεμένη μητέρα τους.

Αμέσως έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής, στελέχη του οποίου εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του ζώου και του βεβαίωσαν τα προβλεπόμενα από τον Ν.4830/2021 διοικητικά πρόστιμα, και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ για αναπαραγωγή ιδιόκτητου ζώου χωρίς άδεια, 1.000 ευρώ για ακατάλληλο κατάλυμα, 1.000 ευρώ για απουσία εμβολίων και 300 ευρώ για απουσία μικροτσίπ, δηλαδή συνολικά 5.300 ευρώ.

Όλο αυτό το ποσό εισπράττεται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου και διατίθεται αποκλειστικά για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Ο ιδιοκτήτης του ζώου είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί άμεσα και να φροντίσει ειδικά για την ευζωία της σκυλίτσας του και για την φροντίδα των νεογέννητων κουταβιών της, διαφορετικά τα πρόστιμα διπλασιάζονται και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΙΒΩΤΟΣ βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Αστυνομία και τον Δήμο για τα περαιτέρω.

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ευχαριστεί και συγχαίρει το προσωπικό του ΑΤ Καλλονής, και ειδικά τον Διοικητή αυτού, για την άμεση ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία. Συγχαίρει τους δύο μάρτυρες οι οποίοι ΔΕΝ δίστασαν μπροστά στην κακοποίηση, ΔΕΝ σκέφτηκαν «πού να μπλέξω τώρα», ΔΕΝ πέταξαν το μπαλάκι σε κάποιον άλλο, αλλά έκαναν αυτό που οφείλει κάθε ένας μας που θέλει να λέγεται Άνθρωπος: κατήγγειλαν τον βασανιστή του άτυχου ζώου! Ας αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας!», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img