Πρωτάθλημα δύο γύρων ή ένας από την αρχή!

Ο Αιολικός με ανακοίνωσή του πήρε θέση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 

Αν και η ΕΠΟ έχει εκφράσει την άποψη να ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική από κει που σταμάτησε και να διεξαχθεί σε ένα γύρο, η ομάδα της Μυτιλήνης έχει αντίθετη γνώμη, ζητώντας διεξαγωγή δύο γύρων ή έναν από την αρχή. Πάντως το πρώτο φαντάζει δύσκολο λόγω των περιορισμένων χρονικών δεδομένων, ενώ και για το δεύτερο οι πιθανότητες είναι λίγες, με την ΕΠΟ να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αιολικού αναφέρει:

«Λίγες μέρες πριν την επισημοποίηση από πλευράς ΕΠΟ των αλλαγών στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2020-21, το οποίο ευχόμαστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, δυστυχώς καμία από τις συμμετέχουσες ομάδες δεν έχει ερωτηθεί να καταθέσει τις απόψεις της ή έστω τις όποιες προτάσεις της για τη συνέχιση της διοργάνωσης. 

Την ίδια στιγμή κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για όσα θα αποφασιστούν πίσω από κλειστές πόρτες. Αποφάσεις, που στη συνέχεια θα κληθούμε – εμείς ως συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα – να τις εφαρμόσουμε. 

Είναι φανερό πως με πρόσχημα την έλλειψη χρονικών περιθωρίων, λόγω της διακοπής που επέφερε η πανδημία στη Γ’ Εθνική, επιχειρείται να ολοκληρωθεί άρον-άρον η σεζόν. Ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος να καταλυθεί κάθε έννοια ισονομίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος εξαιτίας της επιλεκτικής εφαρμογής ή διαφοροποίησης όλων όσων προβλέπονταν στην προκήρυξη, που βασίστηκε στην από 8/7/2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 

Ο ΑΕΠΣ Αιολικός Μυτιλήνης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προτρέπει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ενεργήσει με γνώμονα τη νομιμότητα και την ισονομία του πρωταθλήματος, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπονταν στην αρχική προκήρυξη. 

Αυτό σημαίνει να επανεκκινήσει από εκεί που σταμάτησε τον Νοέμβριο και να διεξαχθεί κανονικά σε δύο γύρους. Αντίστοιχα, να ακολουθήσουν όλα όσα προβλέπονταν και για τα playoffs ανόδου, δηλαδή μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων σε δύο ομίλους. 

Πρωτάθλημα ενός γύρου θα πρέπει να συνοδεύεται από νέα κλήρωση και βαθμολογία από μηδενική βάση. Αδιαπραγμάτευτα. Ώστε όλες οι ομάδες να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, αφού θα έχουν μπροστά τους πλέον μισό πρωτάθλημα και όχι ολόκληρο.

Η Διοίκηση του ΑΕΠΣ Αιολικός».


Προς Σαντορίνη ο Μηνάς!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον Αιολικό ο Περικλής Μηνάς. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είχε συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι με την ομάδα της Μυτιλήνης, αποτελώντας μία από τις πιο δυνατές μεταγραφές που έκανε ο σύλλογος. Ο Μηνάς αγωνίστηκε ως βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια που πρόλαβαν να δώσουν οι κυανόλευκοι μέχρι την διακοπή, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν θα συμβεί το ίδιο όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα και αυτό διότι ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει πρόταση από τον ΑΣ Σαντορίνης που αγωνίζεται στην Football League. 

Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία και δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή του Μηνά στην ομάδα του Νίκου Παντέλη που προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου.