Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Πρώτη δύναμη η “Συλ-λογική” στις εκλογές των εκπαιδευτικών


Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την ανάδειξη της Συλ-λογικής εκπαιδευτικών ως πρώτης δύναμης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα με την συμμετοχή να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, δεδομένου πως τα σχολεία έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα και αρκετοί ήταν εκείνοι που απουσιάζουν από το νησί. Το διακύβευμα των χθεσινών εκλογών είχε μεγαλύτερη βαρύτητα αφού έγινε και η ανάδειξη των αντιπροσώπων που θα συμμετάσχουν στην 93η τακτική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες είχαν στηθεί και στην Μυτιλήνη και πιο συγκεκριμένα στο 6ο Δημοτικό αλλά και στην Καλλονή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία της Δυτικής Λέσβου. Η απολογιστική συνέλευση για την προκήρυξη των εκλογών του σωματείου έγινε στις 3 Ιουνίου, ενώ τα ψηφοδέλτια είχαν κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. 

Συνολικά στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν 6 παρατάξεις-συνδυασμοί, οι οποίες είχαν υποψήφιους τόσο για το Δ.Σ. του Συλλόγου όσο και για την εκπροσώπηση στην συνέλευση της ΔΟΕ. Πολλά καινούργια πρόσωπα από όλες τις παρατάξεις έλαβαν μέρος. Συνολικά οι υποψήφιοι των χθεσινών εκλογών ήταν πάνω από 73 εκπαιδευτικοί. Υποψηφιότητα έθεσαν εκ νέου η μέχρι τώρα Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Βάσω Καλαμιδιώτου, με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του συλλόγου, Σοφία Καζαμία, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, αλλά και ο μέχρι τώρα Γραμματέας του συλλόγου Κωνσταντίνος Καρατόλιος, ο οποίος συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών. 

Ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων στις εκλογές δείχνει για ακόμη μια φορά το έργο που επιτελείται από τα σωματεία στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εκλογές πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στις εκλογές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας συμμετείχαν συνολικά έξι παρατάξεις και πιο συγκεκριμένα: H Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών, η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, η Ελληνορθόδοξη Αγωνιστική Κίνηση και η Συλ-λογική Εκπαίδευση. Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν ήταν:

  1. ΔΑΚΕ: 142 ψήφους και 2 έδρες
  2. ΑΣΕ: 104 ψήφους και 1 έδρα
  3. Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: 125 ψήφους και 2 έδρες
  4. Συλ-λογική Εκπαίδευση: 163 ψήφους και 2 έδρες
  5. Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: 65 ψήφους και καμία έδρα
  6. Ελληνορθόδοξη Αγωνιστική Κίνηση: 8 ψήφους και καμία έδρα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img